...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת דאבל קרם תפוזים - של פלפליתו--- מרילינוש    29/11/2011 07:55

עם טיפה שנויים

את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות (בגודל של תנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה).
אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ) ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.

מצרכים לטורט
5 חלבונים
5 חלמונים טרופים
3/4 כוס סוכר
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
בנוסף כ- חצי כוס מיץ תפוזים שישמשו להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה


מצרכים לקצפת תפוזית - לפי מתכון של פלפלית
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
כף גרד תפוזים


מצרכים לציפוי תפוזי (על פי מתכון של דנית סלומון מהספר עוגות בקלי קלות - אצלי עם מספר שינויים)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כוס מים
50 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות


הכנת הטורט
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
יוצקים לשתי תבניות גדולות מרופדות בנייר אפיה, מיישרים ואופים כ- 10 דקות או עד שהן זהובות.


הכנת הקצפת התפוזית
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך


הכנת הציפוי
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם מרגישים שזה חמוץ מדי (זה תלוי בתפוזים ובטעם שרוצים לקבל), מנמיכים את האש.
בקערה קטנה מדללים את הקורנפלור עם המים עד למרקם הומוגני ויוצקים לסיר תוך עירבוב עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר), מכבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.


הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה, מברישים את הטורט במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו 1/3 מכמות הקצפת.
מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט, מברישים במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו עוד 1/3 מהקצפת.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט מיץ תפוזים, מחליקים מעליו את יתרת הקצפת, יוצקים מעל הכל את קרם הציפוי ומיישרים. מקררים כ- 4 שעות לפני הפריסה.
~
אפשר לקשט בפרוסות תפוז דקות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ........... ו--- פלפלית29/11/2011 06:51

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת דאבל קרם תפוזים - של פלפליתו--- מרילינוש    « הודעה נוכחית
29/11/2011 07:55
קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים ו--- אורית(ה)  
29/11/2011 08:03
קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים -ו--- איה  
3/12/2011 15:53
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:19
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - בשלב צינון ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:20
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - תקריב ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:21
פולנטה מעוצבת - תוספת למנה עיקרית - מחוץ לתבנית ו--- פלפלית  
29/11/2011 13:45
עוגת גבינה מעודנתו--- גדולה  
29/11/2011 19:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן