...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוזים בשכבות + קרם תפוז ושטרוייזל תפוז ו--- פלפלית   24/11/2011 13:35

עוגת תפוזים בשכבות + קרם תפוז ושטרוייזל תפוז - עצמי

בתמונה - העוגה המוכנה נכנסת למקרר.

הכל התחיל מ .... ממארז לאיכסון עוגה - חדש - - סיפור ארוך -
כלאופן זה מה ש"התבשל" לי בראש - שיתאים ל"שתינו"
- התוצאה נפלאה - לטעמי.

אני הכנתי מ 3 שכבות עוגה, ניתן - אייך וכמה שכבות או צורה,
שתבחרו.

הנה המתכון - את שלבי ההכנה אעלה, בתמונות.

כוס = מידה בינל"מ - 240 מ"ל

הבצק

4 ביצים - גודל L שלמות {חלבון וחלמון} בטמפ' הבית
2 כוס סוכר + 2 שקיות סוכר וניל
להקציף לקצף יציב - את הסוכר להוסיף בהדרגה.

לחמם קלות 1 כוס מיץ תפוזים טרי - מסונן
להמיס בו 50 גרם חמאה - ולקרר לטמפ' הבית
להוסיף לקציפת הביצים + 2 כוס קמח תופח - בתנועות קיפול+
2 כפות גרידת תפוז

לשטח על תבנית תנור גדולה, על נייר אפיה
לאפות בחום בינוני 175 מעלות כ 30-35 דקות,
להזהר מאפית יתר.

שלב זה ניתן להכין יום קודם,
לאחר שהעוגה התקררה, לעטוף ולשמור להמשך - לא במקרר

הקרם

1 כוס מיץ תפוזים טרי ומסונן
1 קופ' אינסטנט פודינג וניל
1 מארז [250 מ"ל ] שמנת להקצפה
1 כף גרידת תפוז

להקציף עד הסמכה. [להזהר מהסמכת יתר שלא יהפוך לחמאה]


להרכבת העוגה.
כרבע כוס מיץ תפוזים טרי

פורסים את העוגה לרצועות שוות, את עודפי העוגה שומרים
{בהמשך נכין מהם שטרוייזל}

מטפטפים בעזרת כפית טיפות מיץ תפוזים
מורחים קרם,ועליו מניחים את פס עוגה נוסף ,
חוזרים לטיפטוף מיץ תפוזים ושוב שכבת קרם. מניחים את השכבה האחרונה,
מורחים מעט מהקרם ומעבירים להתייצבות למקרר.

שטרוייזל

עודפי עוגה ש"נפלו" בחיתוך,
מעט חמאה - כ 25 גרם
2-3 כפות קמח שקדים

מפוררים את עודפי העוגה,מייבשים באובן כ חצי שעה בחום 70 מעלות
ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח שקדים ומערבבים עם פרורי העוגה.

מצמידים בזהירות ובלחץ מתון,
את השטרוייזל על העוגה.

מכסים ומחזירים למקרר.

ע"מ שהעוגה תהיה במיטבה, וכל הטעמים יספגו,
כדאי להכין יום לפני ההגשה.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
עוגת תפוזים בשכבות + קרם תפוז ושטרוייזל תפוז ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית24/11/2011 13:35

עוגת תפוזים בשכבות + קרם תפוז ושטרוייזל תפוז - עצמי

בתמונה - העוגה המוכנה נכנסת למקרר.

הכל התחיל מ .... ממארז לאיכסון עוגה - חדש - - סיפור ארוך -
כלאופן זה מה ש"התבשל" לי בראש - שיתאים ל"שתינו"
- התוצאה נפלאה - לטעמי.

אני הכנתי מ 3 שכבות עוגה, ניתן - אייך וכמה שכבות או צורה,
שתבחרו.

הנה המתכון - את שלבי ההכנה אעלה, בתמונות.

כוס = מידה בינל"מ - 240 מ"ל

הבצק

4 ביצים - גודל L שלמות {חלבון וחלמון} בטמפ' הבית
2 כוס סוכר + 2 שקיות סוכר וניל
להקציף לקצף יציב - את הסוכר להוסיף בהדרגה.

לחמם קלות 1 כוס מיץ תפוזים טרי - מסונן
להמיס בו 50 גרם חמאה - ולקרר לטמפ' הבית
להוסיף לקציפת הביצים + 2 כוס קמח תופח - בתנועות קיפול+
2 כפות גרידת תפוז

לשטח על תבנית תנור גדולה, על נייר אפיה
לאפות בחום בינוני 175 מעלות כ 30-35 דקות,
להזהר מאפית יתר.

שלב זה ניתן להכין יום קודם,
לאחר שהעוגה התקררה, לעטוף ולשמור להמשך - לא במקרר

הקרם

1 כוס מיץ תפוזים טרי ומסונן
1 קופ' אינסטנט פודינג וניל
1 מארז [250 מ"ל ] שמנת להקצפה
1 כף גרידת תפוז

להקציף עד הסמכה. [להזהר מהסמכת יתר שלא יהפוך לחמאה]


להרכבת העוגה.
כרבע כוס מיץ תפוזים טרי

פורסים את העוגה לרצועות שוות, את עודפי העוגה שומרים
{בהמשך נכין מהם שטרוייזל}

מטפטפים בעזרת כפית טיפות מיץ תפוזים
מורחים קרם,ועליו מניחים את פס עוגה נוסף ,
חוזרים לטיפטוף מיץ תפוזים ושוב שכבת קרם. מניחים את השכבה האחרונה,
מורחים מעט מהקרם ומעבירים להתייצבות למקרר.

שטרוייזל

עודפי עוגה ש"נפלו" בחיתוך,
מעט חמאה - כ 25 גרם
2-3 כפות קמח שקדים

מפוררים את עודפי העוגה,מייבשים באובן כ חצי שעה בחום 70 מעלות
ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח שקדים ומערבבים עם פרורי העוגה.

מצמידים בזהירות ובלחץ מתון,
את השטרוייזל על העוגה.

מכסים ומחזירים למקרר.

ע"מ שהעוגה תהיה במיטבה, וכל הטעמים יספגו,
כדאי להכין יום לפני ההגשה.


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בעצם ... היא נכנסת עם כיסוי , סגור היטב ו--- פלפלית  
24/11/2011 13:37
עוגת תפוזים בשכבות - שלב אפית העוגה -[ ג'ינג'ית]ו--- פלפלית  
24/11/2011 13:40
עוגת תפוזים בשכבות - העוגה מחולקת ל 3 חלקים/פסיםו--- פלפלית  
24/11/2011 13:43
עוגת תפוזים בשכבות - לפני הצמדת השרוייזל ו--- פלפלית  
24/11/2011 13:47
השרוייזל = שטרוייזל ו--- פלפלית
24/11/2011 15:28
עוגת תפוזים בשכבות - מבט נוסף, להסנפת העוגה. ו--- פלפלית  
24/11/2011 13:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן