...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מוס שוקולד חלומי של לנוטרו--- מרילין   22/11/2011 13:43

אוורירי, לא מתוק מדי, לא כבד מדי - מוס שוקולד מושלם פרי יצירה של גאסטון לנוטר (1921-2009), קונדיטור פריזאי מהמפורסמים בעולם ומייסד את "בית ספר לנוטר" הידוע.
המוס קל להכנה, אפשר להיערך מראש והגירסה הפרווה מצויינת. את החלום הקטן הזה הגשתי לאורך ולרוחב בכל תקופת החגים ובכל פעם הם קצרו הצלחה מרובה.
אפשר להגיש בכוסות או במנג'טים משוקולד כמו שרואים בתמונה.

מצרכים ל- 6 מנות אישיות או כ- 20 מנות ביס
125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
75 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
3 חלבונים
50 גרם סוכר


הכנת המוס
מכניסים את השוקולד לקערה בינונית וממיסים אותו על אדים (בן מרי).
מחוץ לאש מוסיפים את החמאה לקערה ומערבבים עד לקבלת מרקם הומוגני
מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב. שומרים בצד.
מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים חצי מכמות הסוכר ואחרי דקה את שאר הסוכר. מקציפים עד לקצף יציב.
יוצקים את השוקולד על קצף הביצים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות (התערובת מאבדת מעט נפח, זה בסדר)
יוצקים (או מזליפים) לכלי הגשה, מקררים לפחות שעתיים, ניתן להקפיא.


הכנת המנג'טים משוקולד
ממיסים שוקולד על אדים (בן מרי) עד שהוא נוזלי לגמרי ובעזרת כפית קטנה מורחים את השוקולד בחלק הפנימי של עטרות מנייר (אני השתמשתי בעטרות בגדול 1).
חשוב להקפיד שכל הנייר מכוסה היטב בשכבה אחידה, גם למעלה בשוליים.
מקפיאים לפחות לשעה וחוזרים על הפעולה (מורחים עוד שיכבה של שוקולד מומס) ומקפיאים שוב.

כדאי להוציא מהמקפיא בכל פעם רק עטרת אחת, לצפות אותה ולהחזיר מיד למקפיא.

עוד המלצה: כדאי להניח את העטרות במקפיא (על מגש מרופד נייר אפיה) כשהן הפוכות כדי שהשוקולד ייזל כלפי השוליים שהן צריכות יותר חיזוק.
אחרי כמה שעות טובות של הקפאה (אני מקפיאה לילה שלם) מקלפים את הנייר ומחזירים מייד למקפיא לקופסה סוגרה: שומרים במקפיא עד לשימוש (מילוי). גם כאן כדאי כל פעם להוציא רק אחת ולקלף, אחרת השוקולד נמס בידיים.

ניתן לשמור את העטרות הממולאות במוס במקפיא – מוציאים למקרר כ- שעה לפני ההגשה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- אורית(ה)22/11/2011 06:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
חציל מאודה בסויה/אהרוניו--- הדר
22/11/2011 12:13
מרק תאילנדיו--- איה  
22/11/2011 12:43
מרק סיני חמוץ חריףו--- איה
22/11/2011 12:46
עגבניות ממולאות אורז, עלי גפן ונענעו--- מרילין  
22/11/2011 13:40
מוס שוקולד חלומי של לנוטרו--- מרילין   « הודעה נוכחית
22/11/2011 13:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן