...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פוקצ'ה עם בשרו--- אוםציון   16/11/2011 22:55

בצק
½4-4 כוסות קמח לבן
½1 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
½2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים

מנפים את הקמח אל קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומרעבבים עם הקמח.
מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים בקרס הלישה במהירות איטית-בינונית במשך כ- 7 דקות, עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה ונעשה רק וגמיש. הבצק די דביק בשלב זה.
מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ- 45 – 60 דקות.
מוציאים את האויר מהבצק שתפח ולשים אותו על משטח מקומח קלות. הבצק לאחר התפיחה דביק פחות, וכדאי להוסיף אליו בזמן הלישה והעיצוב מעט קמח ככל האפשר, כדי שהפוקצ'ה תצא אורירית ורכה.
מחלקים את הבצק ל- 3-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ. מניחים את העלים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה כ- 30 דקות.

הבשר
לחתוך בצל לרצועות דקות ולהקפיץ במחבת 'עד שיהיה שקוף'
להוסיף בשר טחון
לקראת הסוף להוסיף פטרוזיליה / כוסברה / נענע (כל אחד לפי הטעם) קצוצים
מלח / פלפל / מעט פפריקה
במחבת נפרד להשחים את הצנוברים והאגוזים הקצוצים ולהוסיף לבשר

לקרר את התערובת.

לאחר שהבצק סיים לתפוח, לקרוץ כדורים ולרדד לעיגול דק. להניח מתערובת הבשר ולסגור את השוליים לכדור. את ייתרת הבצק להניח בתחתית הכדור (כדי שהנוזלים ייגרו לאזור העבה של הלחמנייה).
להניח הכל בתבנית על נייר אפייה, ולהמתין לעוד התפחה.
למרוח בשמן זית, אפשר לפזר מעט שומשום




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ........... ו--- פלפלית16/11/2011 07:53

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק עדשים חורפיו--- פלפלית  
16/11/2011 10:39
מרק פריקי - היא חיטה ירוקה מעושנתו--- פלפלית  
16/11/2011 10:44
רולדת בשר וכבד ו--- אורית(ה)  
16/11/2011 17:45
פוקצ'ה עם בשרו--- אוםציון   « הודעה נוכחית
16/11/2011 22:55
הבצק מתוך הספר "על הלחם לבדו" (סמדר זורע-ברמק)ו--- אוםציון
16/11/2011 22:57
כמה זמן צריך לאפות את הפוקצ'ה ובאיזה חום?ו--- anabelyg
28/4/2013 05:26
ירקות בתנורו--- אוםציון  
16/11/2011 22:58



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן