...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

דלורית אפויה במוסקט, תימין ושמן זיתו--- Maryline A   30/10/2011 14:57

החלק הכי קשה במתכון הזה זה לחתוך את הדלורית לאורך לשני חלקים שווים. כל השאר? קלי קלות והתמורה גדולה: המרקם המתקבל מאפית חצי הדלוריות פשוט נהדר, כמו מחית קרמית עשירה בטעם מרוכז, ואין שום קשר למרקם המימי של אחותה הגדולה, הדלעת.

אפשר להגיש אותן כמנות אישיות או לסדר אותן על מגש במרכז השולחן וכל אחד לוקח בעזרת כף מעט מן התוכן לצלחת.

מצרכים ל- 6 מנות (חצי דלורית למנה)
תבשיל בורגול - דלעת
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ)
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מותוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אגוז מוסקט
כף שמן זית
כוס בורגול גס מושרה שעתיים במים פושרים
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
שמן זית

דלורית אפויה
3 דלוריות
רבע כוס שמן זית
חצי כפית אגוז מוסקט מוגרד
6 גבעולי תימין טרי
מלח גס


לקישוט
50 גרם זרעי דלעת (גריעני דלעת)

מכינים את התבשיל
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה
בקערה בינונית מערבבים את קוביות הדלעת, התבלינים ושמן הזית, יוצקים לתבנית בשיכבה אחידה ואופים עד שהקוביות רכות, כ- 15 דקות.
מסננים את הבורגול (לוחצים עם הידיים) ושמים אותו בקערה. מוסיפים את קוביות הלדעת המוכנות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, ושום קצוץ, מערבבים ושומרים בצד.


מכינים את הדלורית
מחממים תנור ל- 180 מעלות
חותכים את הדלוריות ל- 2 חצאים, לאורכן, בעזרת סכין משוננת גדולה, מרוקנים את החלק החלול, ומסדרים אותן על תבנית גדולה מרופדת נייר אפיה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
מברישים בשמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, תימים ומלח גס ואופים עד שהדלורית רכה , בערך 40 דקות (בודקים עם סכין)


הגשה
מכניסים לחלק החלול 2 כפות גדושות מן התבשיל , מקשטים בזרעי דלעת ומגישים בטמפרטורת החדר.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...............ו--- אורית(ה)30/10/2011 07:06

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
דלורית אפויה במוסקט, תימין ושמן זיתו--- Maryline A   « הודעה נוכחית
30/10/2011 14:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן