...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק אפונה ונענע ו--- הדר   23/10/2011 08:50

מרק אפונה ונענע
מתוך הספר 'אוכל למחשבה' מאת: מיקי חיימוביץ ותמי גרייניק

חומרים למרק
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
2ענפי תימין טרי קצוץ דק (עלים בלבד)
2 כפות קמח לבן
900 מ"ל ציר ירקות
450 גרם אפונה קפואה
1/2 צרור נענע (עלים בלבד)
1 מיכל שמנת לבישול 15%*

חומרים לפסטו נענע**
צרור נענע טרייה – עלים בלבד
מיץ מחצי לימון
1 כפית חרדל דיז'ון
3 כפות גדושות שקדים טחונים
120 מ"ל שמן זית
קורט מלח

הערות שלי –הדר:
*השתמשתי בשמנת לבישול 10%, שליש מיכל בלבד
** לטעמי פסטו הנענע לא מוצלח במיוחד ולכן אני מגישה את המרק בלעדיו.
היחיד בבית שמאוד התלהב מפסטו הנענע מעדיף אותו מרוח על לחם כפרי ולא במרק.


הכנת המרק:
ממיסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל, השום והתימין עד שהבצל מתרכך.
מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמח ומבשלים עד שמרקם התערובת נעשה פירורי.
מוסיפים את ציר הירקות, האפונה והנענע ומביאים לרתיחה עדינה.
בעזרת ממחה ידני מעבדים את התערובת למרקם חלק.
מוסיפים את השמנת בזרזיף איטי, מתבלים ומקשטים בעלי נענע או מזליפים מעל פסטו נענע.

הכנת פסטו נענע:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לקבלת מרקם חלק.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- אורית(ה)23/10/2011 06:09

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק אפונה ונענע ו--- הדר   « הודעה נוכחית
23/10/2011 08:50
סירות פלפלים - ממולאים ואפויים ו--- אורית(ה)
23/10/2011 11:25



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן