...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מונה בעיצוב אישי - ממולא פירות יבשיםו--- מרילין. א   5/10/2011 21:08

מונה היא לחמניה מתוקה שאנחנו נוהגים לאכול לפני תחילת הצום, אחרי הסעודה המפסקת.
הן לא מדי מתוקות, הן לא מדי שמנוניות, ויש להן ניחוח נפלא של פריחת הדרים. את המונה שלי אני אוהבת למלא בפירות יבשים ואני נוהגת לאפות מונה אחת לכל בני המשפחה כשאני מציינת על כל אחת מהן את האות הראשונה של השם. יש כמה דרכים לכתוב על המונות:

אפשר להזליף שוקולד מומס דרך שקיף זילוף (כמו שעשיתי הפעם), באותה צורה אפשר להזליף שוקולד לבן לכיתוב לבן. עוד אפשרות לקבל כיתוב לבן הוא הכנה של תערובת אבקת סוכר / מעט מים עד למרקם משחתי ושוב להזליף. דרך יותר מסורתית היא ליצור את האות בעזרת פיסת בצק, ואחרון חביב עם בעזרת מכחול וקרם קקאו

את המתכון למונה לקחתי מהאתר של חברתי פירולי (בצרפתית) וביצעתי מעט שינויים

מצרכים ל- 24 מונות
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
2 חלמונים
5 כפות מי פריחת תפוז או 4 טיפות תמצית מי זהר או 4 כפות רום (לא תמצית)
100 מ"ל שמן
1/2 כוס מים או חלב (125 מ"ל)
קליפה מגורדת משני תפוזים

למילוי:
כוס פירות יבשים קצוצים (אגוזים, תמרים, שזיפים ועוד)

הכנה
שימו לב: מכינים את הבצק יום לפני האפיה
- מערבבים את הקמח עם הסוכר, הסוכר וניל, המלח והשמרים
- מוסיפים את הביצים, תמצית התפוזים, המים השמן וגרד התפוזים ולשים 10 דקות
- בסופה של לישה הבצק גמיש אך עדיין דביק וזה בסדר.
- משמנים במעט שמן, מכסים בניילון ושומרים במקרר לילה שלם.
- למחרת מרדדים למלבן גדול על משטח מעט משומן, מפזרים את הפירות היבשים על כל שטח הבצק ומגלגלים לגלילה הדוקה.
- חותכים את הגלילה ל- 24 מקטעים, לשים כל מקטע לכדור, מסדרים את הכדורים בתבניות אישיות, מתפיחים כשעה או עד שהכדורים הכפילו את נפחם ואופים בתנור שחומם מראש לבחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהן מקבלות צבע זהוב - בערך 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כדי לא לייבש אותן.

כשהלחמניות קרות מקשטים אותן בעזרת שוקולד ושקית זילוף, ואם נשאר שוקולד בשקית אפשר לתת לילדים לקשט את הביסקוויטים שלהם. אפשר להכין מראש ולהקפיא מייד.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ............. ו--- פלפלית5/10/2011 07:20

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מונה בעיצוב אישי - ממולא פירות יבשיםו--- מרילין. א   « הודעה נוכחית
5/10/2011 21:08
מונה של מריליןו--- מרילין. א  
5/10/2011 21:12



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן