...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרציפן תוצרת ביתו--- ירושלמית   22/9/2011 11:43

בעיקרון כל מה שצריך זה שקדים, אבקת סוכר, מעט מיץ לימון ומעט מים. יש שמוסיפים כמה טיפות מי ורדים, לא אהוב אצלנו.

המצרכים:
300 גרם שקדים קלופים (אני קונה אותם כבר קלופים, אבל למי מכן שיש כח - ניתן לקנות לא קלופים, להשרות במים חמים חצי שעה בערך ולקלף אחד אחד).
3/4 כוס אבקת סוכר.
2-3 כפיות מיץ לימון (לפי הטעם)
מעט מים לפי המרקם הנוצר.

הכנה:
1. טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקת שקדים/טחינה דקה של השקדים. (לוקח מספר דקות).
2. מוסיפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים להפעיל את מעבד המזון עד לקבלת מרקם מעט דביק וגמיש.
3. אם לא נוצר המרקם, ניתן להוסיף מעט מאוד מים ולתת עוד כמה פולסים במעבד.
4. יוצרים כדורים או כל צורה אחרת ומכניסים לקופסה אטומה ולמקרר לכמה שעות. המרציפן הרבה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר.

הערה: השקדים צריכים להיות טחונים כמה שיותר דק. אני מתכוונת בפעם הבאה לנסות את המתכון הזה עם אבקת שקדים קנויה, מה שאמור להקנות למרציפן מרקם חלק לחלוטין ובלי נגיסות קטנות של שקד.

שדרוג: אפשר להמיס שוקולד מריר ולצפות את כדורי המרציפן מכל הצדדים, ואז למקרר. עוד לא ניסיתי, אבל זה בטח טעים!

לכולן ולכולם!


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ........ ו--- פלפלית22/9/2011 06:55

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צ'יפס בטטה - אפוי ו--- אורית(ה)  
22/9/2011 10:59
מרציפן תוצרת ביתו--- ירושלמית   « הודעה נוכחית
22/9/2011 11:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן