...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פסטה ברוטב קישואים קטיפתיו--- קושקוש 15/9/2011 13:15

המתכון מבוסס על מתכון מ"ספר הפסטה הגדול" של בת' אילון - אני ממליצה עליו בחום.

ולמתכון:
1. חבילה פסטה קצרה (פוזילי, פנה)
4 קישואים (קטנים = 6 בינוניים = 4) פרוסים לפרוסות דקיקות
1 בצל בינוני - קוביות קטנות
50 ג' חמאה
400 מל חלב
100 מל מים
2-3 פרוסות גבינה צהובה
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אני השתמשתי במיובש)
1. ביצה טרופה

בישול הרוטב: בסיר רחב מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את פרוסות הקישואים ומטגנים יחד כ3 דק תוך ערבוב
מוסיפים את החלב והמים ומעבירים לאש קטנה עד לתחילת רתיחה - ואז לאש קטנה ונמוכה מאד - מבשלים כשעה בסיר פתוח תוך כדי מעיכה של הקישואים בכף עץ וערבוב מידי פעם
אחרי שעה יהיה רוטה שמכיל חלקי קישואים והוא מסמיך עד כמעט התאדות כל החלב
מוסיפים את הגבינה צהובה ופלפל שחור ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה

בסיר נפרד מרתיחים 5 ליטר מים, לאחר הרתיחה מוסיפים 5 כפיות מלח גס ואז את חבילת הפסטה - ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהפסטה רכה אך לא מידי (אל דנטה) מסננים ומעבירים את הפסטה לסיר הרוטב
מערבבים בעדינות
מוסיפים את הביצה הטרופה ומגישים

ממליצה בחום - זה מעדן!!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.............ו--- אורית(ה)15/9/2011 07:26

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פסטה ברוטב קישואים קטיפתיו--- קושקוש « הודעה נוכחית
15/9/2011 13:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן