...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז לסושי ו--- יפנית   16/8/2011 19:00

מילוי הסושי שלי:

סלמון טרי, צלוי על מחבת פסים , לצנן עד לטפפרטות החדר
(כי לא אוכלים אצלי דג נא)

גזר
מלפפון
אבוקדו
חביתה יפנית
עירית

לסושי מטוגן:
קמח טמפורה
ביצה טרופה+כף רוטב טריאקי
פירורי פנקו



אורז לסושי
מקור המתכון: בועז צאירי ("סאקורה"), מתוך ששת במזרח הרחוק
לפני שמתחילים בבישול האורז, מכינים את התחמיץ (סושי-סו). הכמות הדרושה לכמות האורז שבמתכון היא 330 מ"ל. כאן תתקבל כמות קצת יותר גדולה. אתם מוזמנים להכפיל או לשלש את כמויות התחמיץ, ולהכין סושי-סו שיספיק לכמה סבבים של סושי.

אורז לסושי/בועז צאירי

1 ק"ג אורז לסושי
1.2 ליטר מים

לתחמיץ התיבול (סושי-סו):

250 מ"ל חומץ אורז
1 כוס סוכר
2 כפיות מלח



+ מכינים סושי-סו: יוצקים חומץ לסיר ומחממים, לא מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח וסוכר - מה שיהפוך את החומץ לעכור וזה בסדר. מערבבים היטב, עד שהסוכר והמלח מתמוססים. כשהתערובת חוזרת להיות צלולה, מכבים את האש ומקררים.
+ מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים זורמים, עד שהמים צלולים לגמרי.
+ מביאים לרתיחה את אורז ומים קרים בסיר מעל להבה נמוכה ללא מכסה. התהליך נמשך כ-10 דקות (אם הוא מהיר יותר, סימן שהלהבה גבוהה מדי). מכסים את הסיר, מגבירים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. מורידים את גובה האש למינימום ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד רבע שעה.
+ מעבירים את האורז לקערת עץ או זכוכית רחבה ונמוכה, ומצננים בעזרת מניפה או בתנועות קיפול. מטפטפים סושי-סו ומערבבים בתנועות קלות, כדי שלא לפגוע בצורת הגרגירים. משהים לפחות שעתיים לפני תחילת הגלגול.

כמה תמונות שצילמתי
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/29502595.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/29502592.JPG


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.................ו--- אורית(ה)16/8/2011 06:31

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מטבוחהו--- גדולה  
16/8/2011 10:03
עוגיות שוקולד צ’יפס עם תוספות ו--- יפנית  
16/8/2011 12:41
אורז לסושי ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
16/8/2011 19:00



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן