...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סופריטו ירושלמי של בשר בקר ותפוח"או--- שמני 4/8/2011 14:49

סופריטו ירושלמי של בשר בקר ותפוח"א
מקור המתכון: המטפלת הירושלמית של ביתי הבכורה ( ידועה כאן בפורום כ"אייקו" )

1 1/2 ק"ג שריר בקר טרי, חתוך לקוביות של 3 ס"מ *
3-4 שיני שום כתושות
2-3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
שמן, לאידוי ולטיגון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כף בהרט
1-2 כפיות כורכום
8 תפוחי אדמה בינוניים ( רצוי האדומים), קלופים וחתוכים לקוביות

* בסיר מאדים את הבצל בשמן עד שהבצל מתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים שום ומטגנים יחד כ 2-3 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים.
* מוסיפים 1 כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל כורכום ובהרט. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים.
* בסיר נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק ומזהיבים את תפוחי האדמה.
* מעבירים את תפוחי האדמה לסיר עם הבשר, טועמים ומוסיפים שום, מלח ופלפל במידת הצורך.
מבשלים יחד כשעה נוספת.
שני כללי זהירות חשובים:
* אין לערבב את התבשיל בכף או בכלי אחר. הערבוב ייעשה אך ורק באמצעות טלטול הסיר.
* אם צריך להוסיף עוד מים, יוצקים בזהירות, על דופן הסיר, ולא ישירות על תפוחי האדמה והבשר.

* הערה של שמני: השתמשתי בקוביות של צלי כתף, טרי כמובן




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ....... ו--- פלפלית4/8/2011 08:04

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סופריטו ירושלמי של בשר בקר ותפוח"או--- שמני « הודעה נוכחית
4/8/2011 14:49



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן