...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

- לחמניות שום רכותו--- Dina 3/8/2011 22:26

לחמניות שום רכות - מתכון של שירלי נמש - מבוסס על מתכון מתוך KING ARTHUR FLOUR

לכ – 15 לחמניות

3 כוסות קמח

1 ו – 1/4 כפיות מלח

1 כף סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1/4 כוס חלב

3/4 כוס מים פושרים

לציפוי -

4 שיני שום כתושות

75 גר' חמאה

2 כפות בזיליקום קצוץ דק

קורט מלח

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים באיטיות עד שהקמח נטמע ונוצר בצק רך. (אם חסר מים מוסיפים בכל פעם כף, ולחילופין – אם נוצר בצק לפניי שהשתמשנו בכל כמות המים לא ממשיכים להוסיף). לשים במשך כ – 10 דקות לפחות. יוצקים מעט שמן לקערה ומגלגלים בו את הבצק, כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה וחצי.

כשהבצק תפח מחלקים אותו לכ – 15 חלקים שווים (50 גר' בצק לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר (רופף). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות שוב למשך כ – 30 דקות. מחממים תנור ל – 180 מעלות.

בינתיים מכינים את הציפוי – במיקרוגל או על גבי להבה נמוכה ממסים יחד את החמאה ושום. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב. בעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות בחמאת השום. אופים למשך כ – 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור, ובעודן חמות מברישים את הלחמניות שוב בחמאת השום. מצננים ומגישים טרי.

מקור: שירלי נמש

הערות שלי דינה:
הכנתי פרווה - את החלב המרתי למיים(בנוסף לכמות מים המצויינת במתכון.
בזיליקום טרי קשה לי להשיג טרי גוש קטיף - השתמשתי במיובש. במקום החמאה השתמשתי בשמן זית.
כל כדור הגדלתי ל-75 גרם במקום 50.
וכמובן הכי חשוב הכפלתי כמויות .

בנות, חייבות לנסות, הריח משגע בזמן האפיה והטעם משובח מאוד.
הכנתי רק בגירסת הפרווה שלי ואף פעם לא חלבי.
מומלץ ביותר.
צילומים - בעתיד בע"ה.

(פעם ראשונה מעלה מתכון - אשמח להערות ע"מ ללמוד.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ................ ו--- פלפלית3/8/2011 07:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
העוגיות הכי טעימות לקפה - ללא אפיה ו--- איה  
3/8/2011 10:55
מאפינס קינמון-פקאןו--- איה  
3/8/2011 11:01
עגבניות מיובשות/לחות ו--- יפנית  
3/8/2011 17:30
- לחמניות שום רכותו--- Dina « הודעה נוכחית
3/8/2011 22:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן