...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט מחיטת קמוט ו--- פלפלית   24/7/2011 11:49


מידע על המוצר

חיטת "קמוט"
קמוט - קוראסאן (khorasan) - זן חיטה עתיק . יש הטוענים שהגרגרים נמצאו לראשונה בקברים מצריים עתיקים ואגדה אחרת מספרת שנוח צרך את החיטה הזו בתיבה ומכאן כינויו של הזן : החיטה של הנביא.

הקמוט ידוע בטעם האגוזי העשיר שלו. ככל הנראה מקורו של הזן באגן הפורה של המזרח התיכון.

זן הקמוט לא השתנה מבחינה גנטית מאז זמנים עתיקים ולכן יש לו יתרונות בריאותיים על זנים מודרניים – הוא מכיל אחוז גבוה מאוד של חלבון וריכוז מינרלים מרשים בעיקר של סלניום, אבץ ומגנזיום...

הוראות הבישול - על המארז

בתמונה סלט קמוט עם ירקות קלויים

שינויים שלי
* בישלתי את הקמוט במים כ 15 דקות בלי להוסיף מלח
* השארתי את הקמוט במים עוד כ 15 דקות
* סיננתי [לא שטפתי] הוספתי 2 כפות שמן וערבבתי למניעת הידבקויות.

חילקתי את הכמות ל 2
למחצית הוספתי ירקות קלויים וקלופים קצוצים [פלפל / עגבניות מיני]
תיבלתי בפטר' ושום - מעט מלח, ערבוב ולמקרר.

מחצית שניה, הוספתי קוביות גזר וקוביות דלעת ערמונים,
שרוככו כל אחד בנפרד, [בגלל זמני מוכנות שונים]פטר' קצוצה ומעט מלח.
הוספתי לקמוט, וערבבתי.

"התאהבתי" במוצר

מתאים כמנת תוספת, לימים חמים.
אפשר להכין בכל טעם שאוהבים
גם מתוק / מתקתק / חריף / פיקנטי
עם צימוקים / חמוציות/ ירקות / קוביות חצילים ועוד .....
אפילו עם קינמון וסוכר חום .





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ............ ו--- פלפלית24/7/2011 08:12

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
דגי דניס אפויים עם כל טובו--- טליון
24/7/2011 09:14
פרוסות סלמון ברוטב פרטיות ובזיליקו--- מרילין31
24/7/2011 10:08
בורי על מצע בצלים ותפוחי אדמהו--- מרילין31
24/7/2011 10:18
סלט מחיטת קמוט ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
24/7/2011 11:49
סלט מחיטת קמוט - עם קוביות גזר ודלעת ערמוניםו--- פלפלית  
24/7/2011 11:51
סלט מחיטת קמוט - - לפני הוספת ירקות / תוספות ו--- פלפלית  
24/7/2011 11:54
עוגת ריבה וקוקוס - איילת הירשמן - "לאשה"ו--- פלפלית  
24/7/2011 12:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן