...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טורט קרם חלבה ב-3 צבעים/אביגייל מייזליקו--- meytal~   22/7/2011 11:43

מדובר בהכנת בלילה אחת שמחלקים אותה ל-3 חלקים,ו"מתבלים"כל חלק באופן שונה,כדי לקבל 3 שכבות בצבעים ובטעמים שונים,כשביניהן קרם חלבה טעים.[הערות אישיות שלי בכוכביות למטה]

תודה רבה לאביגייל מייזליק שנתנה את רשותה בכתב[אלקטרוני], לפירסום המתכון והתמונה מסיפרה:"טעם של בית".

הכנות מוקדמות:

-דרושות 3 תבניות בגודל 25/30 ס"מ ,מרופדות בנייר אפייה.
-חימום התנור לחום בינוני[180 מעלות]

החומרים להכנת הבלילה:

12 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות סוכר[300 גר']
1/3 כוס מים[80 מ"ל]
1/4 1 כוסות שמן[250 מ"ל]
1/2 2 כוסות קמח[350 גר']
1 שקית אפיה

תוספת לשליש אחד של בלילה מוכנה: 1 כף אבקת קפה נמס
תוספת לשליש שני של בלילה מוכנה: 1 כף אבקת קקאו

החומרים לקרם החלבה:

4 שקיות סוכר וניל
1 חב' אינסטנט וניל
2 מיכלי קצפת פרווה[250 מ"ל]
200 גר' חלבה מפוררת היטב *
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כוס מים

לקישוט:
3 קוביות שוקולד מריר

אופן ההכנה:

-מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר במשך 10 דק',עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מאד.
-מקפלים לקצף את שאר החומרים[מים,שמן,קמח,א.אפיה],ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-כעת,מחלקים את הבלילה ל-3 חלקים שווים:

-את השליש הראשון ללא תוספות,יוצקים לאחת התבניות,אופים במשך 10-12 דק',עד שהעוגה זהובה ויבשה **
-מוציאים מהתנור,ומקררים בטמפרטורת החדר.

-לשליש השני מוסיפים את אבקת הקפה נמס,יוצקים לתבנית השניה, ואופים באותו אופן המצויין לעיל.

-לשליש האחרון,מוסיפים את אבקת הקקאו,יוצקים לתבנית,ואופים כנ"ל.


אופן הכנת קרם החלבה:

-מפוררים היטב את החלבה,ומערבבים אותה בקערת המיקסר עם שאר החומרים,ומקציפים יחד לתערובת אחידה.

הרכבת העוגה:
-על השכבה הלבנה מורחים שליש מהקרם
-מניחים את שכבת הקפה על הקרם שמרחנו,ומורחים מעליה שליש נוסף מהקרם.
-מניחים את שכבת הקקאו,ומורחים את יתרת הקרם בצורה נאה.

לקישוט:

-מכניסים את קוביות השוקולד לשקית קטנה,וסוגרים אותה ה-י-ט-ב!
-מניחים את השקית בכוס,יוצקים עליה מים רותחים,ומשרים למשך 2 דק' עד שהשוקולד נמס.
-מחוררים את אחת הפינות של השקית בקיסם,ומזלפים פסים לאורך העוגה.***
-חותכים לקוביות,ומגישים!

הערות שלי:
*-נעזרתי במגרדת כדי לקבל חלבה מפוררת.
**-להזהר לא לאפות יתר על המידה.
***-קישוט השוקולד טעים מאד,ונוקשה כך שלפעמים הוא זה שגונב את ההצגה.
****-השקית לזילוף רטובה מהמים בהם השרנו אותה,אז כדאי לנגב אותה מעט לפני הזילוף..
*****-השהייה במקרר,מיטיבה עם העוגה מאד.

בהצלחה,ותתענגו בכיף! מיטל.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי .......... ו--- פלפלית22/7/2011 07:05

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
טורט קרם חלבה ב-3 צבעים/אביגייל מייזליקו--- meytal~   « הודעה נוכחית
22/7/2011 11:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן