...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

SPANAKOPITA -מאפה בצק דמוי עלים עם פטה,תרד ו--- יפנית   21/7/2011 11:47

הכנתי אתמול ויצא 10

הצטערתי מאוד שלא צילמתי אחרי האפיה, היה כבר חשוך ולא אוהבת לצלם עם פלש.
הקפאתי את מה שנשאר, אם יעבור צילום אחרי הפשרה, אעלה תמונה, או בפעם אחרת

לבצק:

700 גרם קמח
1 כף חומץ
1 כף מלח
1 כפית סוכר
270-300 מ"ל מים

3 כפות חמאה חמאה מרוכבת

ללוש היטב לבצק נוח ולא דביק (את המים להוסיף בהדרגה)
להשאיר למנוחה 30 דקות.
לחלק לשני חלקים.
לרדד כל חלק על משטח מקומח היטב עלה מלבני ודק, למרוח מחצית החמאה על כל העלה.
לקפל שליש לאמצע והשליש הנותר עליו.
את המלבן לקפל שוב ל-2.
לשמור במקרר עטוף,מינימום שעתיים (שמרתי 5 שעות).

מילוי:
1 בצל גדול קצוץ
1 כרישה קצוצה (אפשר להחליף בבצלים ירוקים)
400 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ גס
1/4 חבילה שמיר קצוץ
400 גרם פטה
1 ביצה
פלפל שחור, מעט מלח

להברשת הבצק:
1/3-1/4 כוס שמן זית
1 ביצה

לשים את התרד בקערה, לפזר מלח בנדיבות ולעסות עם הידיים כדי לרכך.
לאחר ריכוך התרד, לסחוט היטב.

לטגן בצל+כרישה להזהבה.
להעביר לקערה, להוסיף תרד סחוט, שמיר, ביצה ולפורר את הפטה .
לתבל בפלפל שחור בנדיבות וזהירות עם המלח .

לשמן תבנית גדולה של תנור בשמן זית.

לרדד על משטח מקומח, כל חלק של בצק לעלה דק מאוד, כדי שיכסה את שולי התבנית
לפזר את המילוי על כל המשטח באופן שווה.
לכסות את התבנית עם העלה השני.
לסגור מסביב עם שולי העלה התחתון.

לכסות את התבנית ולשמור במקרר שעה.

להבריש עם שמן זית וביצה
לסמן ריבועים בגודל הרצוי.


אופים בחום של 190-185 מעלות.
40 דקות ראשות אפייה בשליש התחתון של התנור ועוד 40 דקות באמצע (סה"כ 80 דקות).


מבוסס על מתכון מהמטבח היווני שמצאתי באתר יווני עם שינויים
שהתאימו לי.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ............. ו--- פלפלית21/7/2011 07:47

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כעכים רכים ו--- גדולה  
21/7/2011 10:30
אפוייםו--- גדולה  
21/7/2011 10:31
בקופסאו--- גדולה  
21/7/2011 10:32
שניצלים אפוייםו--- אורית(ה)  
21/7/2011 10:55
אוריתה תודה רבה על המתכון! נוסה היום בהצלחה רבה!ו--- עודד המבשל
21/7/2011 19:48
גם אנחנו ניסינו והיה מצוין|!! תודהו--- זהבה29
23/7/2011 16:03
SPANAKOPITA -מאפה בצק דמוי עלים עם פטה,תרד ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
21/7/2011 11:47
אורז פידאוס עם זיתיםו--- אורית(ה)  
21/7/2011 18:33



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן