...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה קינמון - המלצות ותובנות ו--- פלפלית   1/7/2011 13:10

מאפה קינמון - דיאנה לינדר
צילום: פלפלית

המרכיבים (המתכון המקורי מספיק למאפה אחד בלבד. המתכון הבא יאכלס 2 תבניות אינגליש קייק):

800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח
1/2 כוס סוכר
14 גרם (1/2 4 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר

למילוי:
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד.
בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות.
שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה.

מוסיפים את שארית הקמח (3/4 1 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוופים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.

לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.


בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.

בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון.

מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה (לתמונות הממחישות את תהליך העבודה לחצו כאן) וממלאים את התבנית בשש הערמות.

חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק.
מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. מצננים כ-20 דקות ומגישים.
חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מאפה קינמון - המלצות ותובנות ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית1/7/2011 13:10

מאפה קינמון - דיאנה לינדר
צילום: פלפלית

המרכיבים (המתכון המקורי מספיק למאפה אחד בלבד. המתכון הבא יאכלס 2 תבניות אינגליש קייק):

800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח
1/2 כוס סוכר
14 גרם (1/2 4 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר

למילוי:
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד.
בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות.
שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה.

מוסיפים את שארית הקמח (3/4 1 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוופים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.

לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.


בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.

בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון.

מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה (לתמונות הממחישות את תהליך העבודה לחצו כאן) וממלאים את התבנית בשש הערמות.

חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק.
מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. מצננים כ-20 דקות ומגישים.
חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה.



לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מאפה קינמון מוכן. הריח מטמטם ו--- פלפלית  
1/7/2011 13:16
מאפה קינמון - לא מתאים לתבנית אינגליש סטנדרטיתו--- פלפלית  
1/7/2011 13:19
מאפה קינמון - לאחר התפחה - לפני האפיהו--- פלפלית  
1/7/2011 13:22
2 תבניות מאפה קינמון - לאחר מריחת ביצה בלולהו--- פלפלית  
1/7/2011 14:50
מאפה קינמון - המאפה מחוץ לתבנית האפיה ו--- פלפלית  
1/7/2011 14:02
מאפה קינמון - החתך [מבט על מירקם המאפה] ו--- פלפלית  
1/7/2011 14:08
מאפה קינמון - עוד תובנות שיקלו על ההכנהו--- פלפלית
1/7/2011 14:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן