...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגה לבנה ורכה לקפה / איילת הירשמןו--- זהבה שומרי   27/6/2011 08:44

עוגה לבנה ורכה לקפה / איילת הירשמן

תבנית באורך 25 ס"מ

המרכיבים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)

1/4 כוס (40 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 ביצים

1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.

מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.

3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.

איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?
המתכון המקורי של אמא של רותי היה לשתי עוגות, שמכינים בשתי תבניות אינגליש קייק. כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים (ולא בארבע!).

הערה זהבה
נתתי את המתכון לחברה.
והיא אמרה"יש בעיה אחת עם המתכון הזה, טעים מידיי "
וצודקת בהחלט . ממליצה ישר להכפיל כמויות.

הצילום של העוגה שאני[זהבה] הכנתי


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ................ ו--- פלפלית27/6/2011 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קינוח שוקולד לבן ודובדבניםו--- הדר  
27/6/2011 08:21
רולים של אורז במילוי עוף אהרוני, ערוץ 10ו--- זהבה שומרי  
27/6/2011 08:33
עוגה לבנה ורכה לקפה / איילת הירשמןו--- זהבה שומרי   « הודעה נוכחית
27/6/2011 08:44



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן