...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קינוח שוקולד לבן ודובדבניםו--- הדר   27/6/2011 08:21

מבוסס על קינוח שקראתי באחד המוספים, הסתבכתי עם השכבות שכתובות בו (חסרה שכבה)...זה מה שעשיתי:

לבסיס
עוגה בחושה (אפשר גם טורט קנוי)
מעט מיץ ענבים (לא משקה קל אלא ה'יין' שנותנים לילדים)

לשכבה לבנה
100 גרם שוקולד לבן
2 גביעים שמנת חמוצה (השתמשתי בדלת שומן 9%)
2 כפות אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל

לשכבה אדומה
1 קופסא (400גרם) מלית דובדבנים לאפיה
10 גרם חמאה
1 כף קורנפלור מומס במעט מים
4 כפות ליקר גרנד מרניה (אפשר להשתמש בכל ליקר אהוב אחר)

הכנת השכבה הלבנה
שוברים את השוקולד וממסים במיקרו
מוסיפים את יתר המרכיבים ובוחשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
אם העיסה לא חלקה לחלוטין יש להעביר דרך מסננת
שומרים במקרר

הכנת השכבה האדומה
בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה.
טועמים ומוסיפים סוכר אם רוצים
שומרים במקרר

הרכבה
בתחתית של כוסות יפות או כלי קינוח אחרים מסדרים פיסות מהעוגה
מטפטפים מעט מיץ ענבים על העוגה
בכף מסדרים שכבה אדומה בכל כלי
מורחים שכבה לבנה על השכבה האדומה
מוסיפים עוד שכבה אדומה אך לא מכסים את כל הלבנה - היא נשארת גלויה לעין
אם נשאר עוד מהקרם הלבן מקשטים בעזרתו
אם לא: מקשטים בקצפת או בשוקולד לבן מומס

בתיאבון


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ................ ו--- פלפלית27/6/2011 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קינוח שוקולד לבן ודובדבניםו--- הדר   « הודעה נוכחית
27/6/2011 08:21
רולים של אורז במילוי עוף אהרוני, ערוץ 10ו--- זהבה שומרי  
27/6/2011 08:33
עוגה לבנה ורכה לקפה / איילת הירשמןו--- זהבה שומרי  
27/6/2011 08:44



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן