...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מוס לימון קפוא - מעדןו--- קושקוש 26/6/2011 12:04

את המתכון מצאתי בשיטוטי בהודעה הבאה.

ואני מכניסה כאן לפי איך שאני עשיתי - מעדן!!

חגיגה לאוהבי הלימון ובכלל

החומרים:
5 ביצים מופרדות
1 חלבון
3/4 כוס מיץ לימון טרי
קליפה מגורדת של לימון
1+1/4 כוסות סוכר
1 שמנת מתוקה או ריץ'
4-5 כפות סוכר:

2 תבניות מאורכות - אנגליש קייק

אופו ההכנה:

בסיר קטן שמים 5 חלמונים ו-2 חלבונים ומקציפים קלות עד ששהתערובת אחידה.
מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר , מניחים מעל לסיר עם אדים ומבשלים תוך ערבוב רצוף מעל לאש עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה את גב כף העץ (אסור לתערובת לרתוח).
מסירים מהאש ומצננים תוך ערבוב מדי פעם עד שפושר.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כ-1/4 מהקצפת אל תערובת הלימון ואח"כ מקפלים את תערובת הלימון אל יתרת הקצפת.
יוצקים לתבנית ומקפיאים לפחות 5 ש'

מחממים את התנור לחום גריל
מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב, מוסיפים 4-5 כפות סוכר ומקציפים לקצף חזק

משטחים את הקצף מעל המקפא

מניחים מתחת לגריל כמה שניות - תוך השגחה צמודה עד שהמרנג משחים קלות ונזהרים שלא יחרך - זה קורה ברגע!

מחזירים את המוס הקפוא למקפיא עד לחלוקה. נחתך בקלות!

מעל כל פרוסה אפשר להניח מפרות העונה או רוטב תותים או להגיש פשוט כך - ההתלהבות היתה רבה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........ ו--- פלפלית26/6/2011 08:17

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סלט עגבניות ופלפלים קלוי ומהירו--- קושקוש
26/6/2011 11:54
מוס לימון קפוא - מעדןו--- קושקוש « הודעה נוכחית
26/6/2011 12:04
סלט סברס ולבּנה ו--- פלפלית  
26/6/2011 13:35
אגרול של מסעדת ג'ירףו--- פלפלית
26/6/2011 16:33
אגרול מאודה - מדפי אורזו--- פלפלית  
26/6/2011 16:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן