...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה בלקני ממולא בגבינות צאן ו--- יפנית   29/5/2011 17:07

מאפה בלקני עשיר, ממולא במבחר גבינות צאן - בני סיידא

הפרוז'לדה טעים להפליא ומומלץ להגישו מייד בתום האפייה.

חומרים:
4 כוסות קמח (כוס מידה 250 מ"ל לפי בני סיידא)
40 גרם שמרי 'שמרית'
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן
11/2 כוסות מים פושרים

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
300 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ.
250 גרם גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

לציפוי:
2 ביצים טרופות
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

תבנית בגודל 30X27 ס"מ

ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים בקערה גדולה את הקמח, השמרים הסוכר, המלח, הביצה והשמן.
מוסיפים את המים, לאט ובהדרגה, ולשים לבצק רך ואחיד.

2. מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חים עד שיכפיל את נפחו. חובטים בבצק כדי לשטחו, ולשים שוב, בידיים משומנות.
מכסים במגבת ומתפיחים פעם שנייה. לשים את הבצק פעם נוספת.

3. להכנת המאפה: יוצקים את החמאה המומסת לתבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מגלגלים אותו בחמאה המומסת כך שיצופה מכל הצדדים ומשטחים אותו בכפות הידיים בתחתית התבנית. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

4. תוחבים את קוביות שני סוגי הגבינה בצפיפות לתוך הבצק, מכסים את התבנית במגבת ומשהים 30 דקות.

5. מורחים את הבצק בביצים הטרופות, זורים מעל את הגבינה המגוררת ואופים עד שהמאפה יזהיב.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/29448508.JPG


מגישים מייד בתום האפייה, עם מרק יוגורט צונן.

מקור המתכון: מאפים פיקנטיים/בני סיידא

הערות ושינויים של יפנית:

הכנתי עם 25 גרם שמרים טריים
הכנתי עם גבינת פטה כבשים וקשקבל
תוספת שלי שומשום.
הכנתי בתבנית תנור
אפשר להפחית מכמות הגבינות
ביצה טרופה אחת מספיקה להברשה

בצק מעולה כדאי לנסות אותו.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...............ו--- אורית(ה)29/5/2011 07:02

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מישרה לכנפי וחלקי עוף ו--- פלפלית  
29/5/2011 09:18
עוגת גבינה עם דובדבניםו--- גדולה
29/5/2011 13:22
חזה עוף בסגנון ספרדי בסיר לבישול איטי ו--- אייקו  
29/5/2011 15:11
פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ו--- פלפלית  
29/5/2011 16:57
מאפה בלקני ממולא בגבינות צאן ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
29/5/2011 17:07
לחם שאור ו--- יפנית  
29/5/2011 18:00
קיש ברוקולי (מקמח מלא) ו--- יפנית  
29/5/2011 18:11



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן