...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פנקייקס קוטג' / איילת הירשמן - "לאשה"ו--- פלפלית   24/5/2011 13:41


בתמונה - המנה בהגשה - טעים מאוד !!!

פנקייקס קוטג' / איילת הירשמן

*** בכוכביות שנויים / הערות
*** הכנתי מתערובת מלוחה - מלח + עשבי תיבול
*** התערובת סמיכה לטעמי - הוספתי כרבע כוס חלב
***הוגש עם רוטב מרסק עגבניות טריות + מלח + מעט שמן זית ועשבים
***מהכמות המפורטת במתכון - התקבלו 6 פנקייקס בקוטר מחבת קטנה
[אם אני לא טועה - קוטר 14 ].


כ-10 פנקייקס גדולים או 15 בינוניים

המרכיבים

1 מכל (250 גרם) גבינת קוטג' טרייה (5 או 9 אחוזי שומן)

קליפה מ-1/2 לימון בינוני *** לא הוספתי

2 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל *** לא הוספתי

1 כף (15 גרם) סוכר *** לא הוספתי

2/3 (כ-90 גרם) כוס קמח תופח

40 גרם חמאה (ואולי תצטרכו גם חמאה נוספת, לטיגון)


אפשרויות להגשה:

דבש, מייפל, סוכר מעורב בקינמון טחון *** הכנתי רוב מעגבניות טריות

ההכנה

1. שמים בקערה את גבינת הקוטג', מוסיפים את קליפת הלימון, הביצים, תמצית הווניל והסוכר וטורפים או מערבבים (הכי קל לעשות זאת במטרפה ידנית) עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. מחממים את החמאה במחבת מעל להבה בינונית-נמוכה, עד שהיא נמסה, ונזהרים שלא תשחים. מכבים את הלהבה ומצננים קצת. יוצקים שני-שליש מכמות החמאה המומסת שבמחבת לתוך עיסת הפנקייקס ומערבבים לעיסה אחידה.

3. מחממים שוב את החמאה שנותרה במחבת, מעל להבה בינונית-גבוהה. מניחים במחבת, בעזרת שתי כפות, תלוליות מהעיסה ומשטחים קצת. מטגנים דקה-שתיים, עד שהפנקייקס מזהיבים מצדם התחתון ועל חלקם העליון נוצרות בועות בשוליים. הופכים ומטגנים עד הזהבה מהצד השני.חוזרים על הפעולה ומטגנים באותה דרך את שאר העיסה, ואם צריך, מוסיפים בין מחזורי הטיגון עוד חמאה למחבת וממיסים אותה.

4. מעבירים לצלחת ומגישים את הפנקייקס חמים. אפשר לצקת דבש או מייפל מלמעלה, או לזרות סוכר מעורב בקינמון טחון.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.............ו--- אורית(ה)24/5/2011 07:12

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קובה אורז מטוגן ו--- יפנית  
24/5/2011 11:06
מאפה עלי גפן ו--- אורית(ה)  
24/5/2011 13:31
מאפה עלי גפן - חתוךו--- אורית(ה)  
24/5/2011 13:33
פנקייקס קוטג' / איילת הירשמן - "לאשה"ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
24/5/2011 13:41
פנקייקס קוטג' -בעת הטיגון - לצפיה בתבלינים ובגודל ו--- פלפלית  
24/5/2011 13:44



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן