...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה עלי גפן ו--- אורית(ה)   24/5/2011 13:31

הכנתי אתמול.. חגיגה לעין ולחייך..
השתמשתי בעלי גפן טריים,
לא היו לי עגבניות מיובשות - השתמשתי בטריות.
במקור, מוסיפים אורז לא מבושל. לי היה סיר אורז עגול מוכן.. הוספתי אותו.
וגם צנוברים לא היו לי, שמוסיפים המון.. אבל גם כך זה טעים.
בצילום - המאפה בשלמותו

הנה המתכון:

מאפה עלי גפן / ענת אוטולונגי (מהמלון הסקוטי בטבריה)

החומרים לתבנית בגודל 20*30:

1 צנצנת עלי גפן כבושים
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או שרי מיובשות שלמות
100 גרם צנוברים קלויים

למלית:
3 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וקצוצים
3 שיני שום קלופות וקצוצות
500 גרם בקר טחון עם מעט שומן כבש (או 500 גרם בשר כבש טחון)
מלח ופלפל שחור גרוס
חופן עלי נענע קצוצים
2 כוסות אורז ריזוטו עגול

לרוטב:
4 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.שוטפים את עלי הגפן היטב כדי להיפטר מהמליחות. אני מפרידה אותם, יוצקת עליהם מים רותחים, מניחה לכמה דקות ואחר כך שוטפת במים קרים 3 פעמים.
3.מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומפזרים רבע מכמות העגבניות המיובשות ורבע מכמות הצנוברים (בצילום אין צנוברים כי לא הצלחתי להשיג...אבל שווה להוסיף).
4.מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שום ומאדים כדקה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את שאר העגבניות המיובשות והצנוברים ומערבבים. מוסיפים נענע קצוצה ולבסוף את האורז, מטגנים תוך כדי בחישה עד שהאורז משנה את צבעו ומסירים מהלהבה.
5.מרכיבים את המנה: מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בשכבה של עלי גפן כשהאדרה שלהם כלפי מעלה. מניחים מחצית מהמלית ומרפדים בעוד שכבה של עלים. מניחים את שאר המלית ומסיימים בשכבה של עלי גפן שבולטים קצת משולי התבנית. תוחבים את עלי הגפן שבולטים מהצדדים לתוך התבנית כך שכל האורז מכוסה בעלים.
6.מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה מים בסיר, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, שום ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים על המאפה ומכסים ברדיד אלומיניום.
7.אופים שעה. מוציאים מהתנור וממתינים כרבע שעה לפני שהופכים על צלחת הגשה.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.............ו--- אורית(ה)24/5/2011 07:12

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קובה אורז מטוגן ו--- יפנית  
24/5/2011 11:06
מאפה עלי גפן ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
24/5/2011 13:31
מאפה עלי גפן - חתוךו--- אורית(ה)  
24/5/2011 13:33
פנקייקס קוטג' / איילת הירשמן - "לאשה"ו--- פלפלית  
24/5/2011 13:41
פנקייקס קוטג' -בעת הטיגון - לצפיה בתבלינים ובגודל ו--- פלפלית  
24/5/2011 13:44



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן