...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות לימון שקדים וחמאה - עוגיות סַבְּלֵהו--- פלפלית   22/5/2011 09:26


הכנתי אותן בגודל של עוגיות ביס
ולכן הפחתתי דקה מזמן האפיה המומלץ.
בתמונה - העוגיות בהגשה

***ממליצה להצמד להוראות - במדוייק
***העוגיות נפלאות
*** חשוב מאוד - לא להסיר אותן מנייר האפיה עד לצינון מוחלט
***בסיום האפיה, הן רכות - מתקשות ופריכות, לאחר הצינון.
*** להזהר מאפית יתר .


עוגיות לימון שקדים וחמאה
עוגיות סַבְּלֵה - שף אורן בקר

המרכיבים (ל-2 מגשי עוגיות קטנות):

2 חבילות + 2 כפות (240 גרם) חמאה

1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר

2 (110 גרם) ביצים

3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח

1 כוס + 2 כפות (100 גרם) שקדים טחונים

1/2 כפית רום

1/2 כפית וניל

1 כפית גרידת לימון


אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר למשך עשר דקות במהירות בינונית, כשאת הסוכר מוסיפים בהדרגה.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תמצית הרום, הווניל וגרידת הלימון וממשיכים להקרים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כ-3-4 דקות נוספות).

מוסיפים את כל החומרים היבשים ומקרימים עד ליצירת בצק אחיד (המרקם של הבצק הוא יחסית רך ועדין מאחר והוא מיועד לזילוף).
מעבירים לשקית זילוף ומזליפים בצנתר כוכב קטן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-10 דקות.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית22/5/2011 07:28

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כנפיים מתובלות בתנור ובטטה ו--- זהבה ש  
22/5/2011 08:41
עוגיות לימון שקדים וחמאה - עוגיות סַבְּלֵהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
22/5/2011 09:26
עוגיות לימון שקדים וחמאה - עוגיות סַבְּלֵה - לפני ו--- פלפלית  
22/5/2011 09:31
עוגיות לימון שקדים וחמאה - עוגיות סַבְּלֵה - בּיס ו--- פלפלית  
22/5/2011 09:33
עוגיות לימון שקדים וחמאה - עוגיות סַבְּלֵה - תקריבו--- פלפלית  
22/5/2011 09:35
עוגיות ריפה [מתוקות, עם קצח וגם פרווה]ו--- פלפלית
22/5/2011 12:15
כפי שיצאו מתנורי...ו--- גדולה  
22/5/2011 19:26
שעועית ירוקה ברוטב עגבניותו--- אורית(ה)  
22/5/2011 14:16
צ’יפסים אפויים - בציפוי פירורי לחםו--- אורית(ה)  
22/5/2011 14:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן