...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובנה מצותו--- שנינה 18/5/2011 19:36

המתכון מתאים לסיר קובנה מאלומניום בקוטר 17 ס"מ (מדדתי!)

המצרכים:
12 מצות
מים להרטבת המצות
1 ליטר חלב
חבילת חמאה קטנה (100 גרם)- מומסת בכלי קטן/ בכוס
סוכר (פירוט בהמשך)
מלח גס (כנ"ל)

אופן ההכנה:
1.לוקחים 2 מצות, ומרטיבים במים תחת הברז להרטבה קלה. (אפשר גם לטבול לרגע בקערה מלאה במים) שוברים את המצות לתוך הסיר כך שייצרו שכבה שתכסה את כל התחתית. לא לפירורים!
2.מפזרים בצורה אחידה 1.5 או 2 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק אוהבים.. תצרכו לנסות שוב..)אפשר גם רק כף אחת למתיקות ממש מעודנת.
3.זורים קורט מלח גס, 3-4 כפות חמאה מומסת, ומרטיבים הכל בחלב- הכל על כל שכבת המצות.
4. ממשיכים באותו אופן עם כל 2 מצות רטובות ומרוסקות, סוכר, מלח, חמאה, חלב. להשקות יפה כל שכבה...
5.מדי פעם דוחסים מעט את השכבות שיהיה מקום לשכבה הבאה ושהכל יכנס ויכוסה בחלב בין שכבה לזו הבאה.
6..מוזגים את שארית החלב אם נשאר וגם את החמאה. כל הכבודה אמורה להגיע מקסימום 2 ס"מ לפני שפת הסיר.
7. סוגרים את הסיר בריבוע נייר כסף- למניעת לכלוכים מיותרים, נזילות ולאטימה טובה יותר. סוגרים במכסה היטב.
אפשר לשמור כך במקרר מספר שעות מראש.
8.לפני שבת להניח את הסיר במקום חם, לא מדי, אבל גם לא פחות מדי, אחרת לא יהיה מוכן..(אני שמה במקום חם כמו של הצ'ונט למשל, על אריח קרמיקה, אפשר גם בלי אריח ואז התחתית מתקשה יותר) ,עדיף לכסות את הסיר במגבת.
9.פותחים את הסיר בשבת בבוקר אחרי הקידוש.... מריחים... ומתענגים..

נקודות מכשול:
1.רמת מתיקות, לטעמי טעים בסביבות 2 כפות סוכר לכל שכבה. אפשר גם שלוש אם אוהבים ממש מתוק. ענין של ניסוי ותהייה
2. רמת החום, מבאס לפתוח סיר שלא ישן בלילה בחום המתאים. הצבע של הכובנה הוא חום עמוק, ולא נכרת בכלל צורת המצות- רך מאוד. לא להבהל מהשכבה הראשונה! היא יכולה להיות ממש בהירה והמצות נראות כמו מצות..

בהצלחה!!! תהנו!!!




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- אורית(ה)18/5/2011 07:11

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פטריות בתחמיץ - שי בן אפריים ו--- פלפלית
18/5/2011 18:05
ארטישוק משומר ו--- פלפלית
18/5/2011 18:07
פטריות פורטובלו במילוי גבינת פטה ואגוזים ו--- פלפלית
18/5/2011 18:10
קובנה מצותו--- שנינה « הודעה נוכחית
18/5/2011 19:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן