...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות עם זוקיני וגרגירי חומוסו--- זהבה   17/5/2011 13:21

קציצות עם זוקיני וגרגירי חומוס

המצרכים
1/2 קילו בשר טחון [צואר] עם מעט שומן
בצל בנוני מגורד
4 שני שום קצוצות
חופן פטרוזליה קצוצה
1 ביצה
מעט פירורי לחם
וכרבע עד חצי כוס מים מהברז
ומעט שמן אדום[ תשמן ןפפריקה מרוקאית שמכינים מראש. 4-5 כפות פפריקה ושמן מעל כ2-3 ס"מ ולחכות שהפפריקה תישקע]
תפוח אדמה קטן[ נישאר לי מסלט תפוחי אדמה שהכנתי]מגורד על פומפיה דקה
2 פרוסות חלה ישנה מושרת סחוטה וגירדתי על פומפיה דקה

לערבב את כל המרכיבים ולהשהות כחצי שעה

2 פלפל גמבה חתוך לרצועות
כמה שני שום חתוכות לפרוסות
3-4 פלפל אדום יבש להשרות במים רותחים ולאחר מכן לנקות מזרעים
2 עגבניות רכות מגורדות
1 1/2 כוסות חומוס גרגירים מושרה
כורכום , מלח , כמון ואבקת מרק עוף

השמן האדום שהשרינו בתחילת הכנת הקציצות
4 קישואי זוקיני
מים עד לגובה 3/4 מגובה הקציצות

בסיר רחב להוסיף מעט שמן ומיד להכניס לסיר את השום כאשר השמן קר.
כאשר השמן מתחמם להוסיף את רצועות פלפל הגמבה ולטגן מעט.
להוסיף את המים. והחומוס והתבלינים מלבד המלח שאותו נוסיף בסוף. אחרת החומוס לא יתבשל טוב. ולבשל על אש קטנה כחצי שעה

לפני הכנסת הקציצות להוסיף את הרסק העגבניות ושמן אדום עם כף מתחתית הצנצנת של הפפריקה, . לחכות לרתיחה ולהוסיף את הקציצות .
לנענע קלות או עם כף לשמוך מהרוטב על הקציצות . וכאשר מתיצבות להפוך אותן לכסות ועל אש קטנה חצי שעה נוספת
לאחר מכן להוסיף את עיגולי הזוקיני ולבשל עד אשר הזוקיני מתבשל.

הערה
במידה ונישאר פפריקה בצינצנת להוסיף שמן ולנער . ולשמור במקרר לתבשיל הבא.

בתאבון
הצלחת נקיה.לא לדאוג . ניקיתי עם לחם


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.............ו--- איה17/5/2011 13:19
קציצות עם זוקיני וגרגירי חומוסו--- זהבה   « הודעה נוכחית
17/5/2011 13:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן