...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט תותים עם קרם שקדים (זהירות טעים)ו--- מרילין31   29/3/2011 08:06

רחל חברתי מצרפת גם עורכת דין, גם מגדלת צדיקים קטנים וגם בקיאה בכל רזי הקונדטוריה הצרפתית שהיא למדה אצל מיטב השפים. אצלה לכבוד שבת קודש עולים על השולחן רק יצירות שהיא מטיבה לבצע עם ציוד מקצועי ובדייקנות טיפוסית - כל תוצר ראויה לככב בחלון ראווה!

כשהיא סיפרה לי על הקרם שקדים שהיא מקפידה לשים לפני הקרם פטיסייר כשהיא מכינה טארט פירות, מייד ידעתי שאני אוהב את זה. לקחתי ממנה הנחיות מדוייקות, ובלי להסס ניגשתי למלאכה.

מצרכים לבצק פריך של פייר הרמה
(ל- 2 תבניות 24 או תבנית 26 וכ- 10תבניות קטנטנות)
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אבל לא נוזלית!!)
95 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
קורט מלח
250 גרם קמח


מצרכים לקרם שקדים (מתאים לכמות הבצק)
80 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אך לא נוזלית)
130 גרם סוכר
2 ביצים
120 אבקת שקדים
1 כף רום או ברנדי
2 טיפות תמצית שקדים


מצרכים לקרם פטיסייר (מתאים לכמות הבצק)
2כוסות חלב או חלב סויה
כפית תמצית וניל
120 גרם סוכר
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור


בנוסף
תותים או קיווי
נפאג' (זיגוג) או ריבת משמש רכה (מחוממת במיקרו) או ג'לי בטעם פירות במצב חצי נזלי
שקדים פרוסים קלויים


מכינים את הבצק
מעבדים יחד במעבד מזון את החמאה עם אבקת הסוכר עד למרקם קרמי. מוסיפים את אבקת השקדים, הביצה ולבסוף קמח ומלח. מעבדים רק עד שנוצר כדור. מקררים לפחות 4 שעות.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח, מבירים אותו לתבניות ושומרים במקרר או במקפיא.


מכינים את הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים


מכינים את הקרם שקדים
מעבדים בכף את החמאה עם הסוכר עד למרקם משחתי, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.


מרכיבים את הטארט
מוציאים את התבניות עם הבצק מהמקרר ומסדרים עליהן שיכבה נאה של קרם שקדים (אני עובדת עם שקית זילוף).
אופים בחום בינוני (את הבצק עם הקרם שקדים) עד להזהבה של שולי הבצק (כ- 6 דקות לטארטים קטנים, כרבע שעה ליותר גדולים)
מקררים, מסדרים שיכבה אחידה של קרם פטיסייר, מקשטים בתותים או קיווי, מזגגים בעזרת נפאג' או ריבה או ג'לי ומקשטים בשקדים פרוסים




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי............ו--- אורית(ה)29/3/2011 06:41

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
טארט תותים עם קרם שקדים (זהירות טעים)ו--- מרילין31   « הודעה נוכחית
29/3/2011 08:06
מבט מבפנים ו--- מרילין31  
29/3/2011 08:08
במנות אישיותו--- מרילין31  
29/3/2011 08:09
סלט גרגירי חומוס ועשבים...ו--- מלכה
29/3/2011 16:17
סלט חצילים שלי..ו--- מלכה
29/3/2011 16:19
סלט חצילים מס 2ו--- מלכה
29/3/2011 16:22
סלט פטרוזיליה וצנונות בטחינה...ו--- מלכה
29/3/2011 16:28
סלט שורשיםו--- מלכה
29/3/2011 16:41
סלט שומרו--- מלכה
29/3/2011 16:43
חיתוכיות ריבת פטלו--- אורית(ה)  
29/3/2011 16:39



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן