...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט ארטישוק ירושלמי, אספרגוס, כרוב ניצנים ו--- עדי מהלפטופ   2/3/2011 10:50


סלט ארטישוק ירושלמי, אספרגוס, כרוב ניצנים ועלי מנגולד/ מקור עצמי

מצרכים:
ארטישוק ירושלמי
צרור אספרגוס - לקלף גבעולים ולחתוך כל גבעול לשלוש-ארבע חתיכות
כרוב ניצנים מנוקה (השתמשתי בטרי, לא בקפוא)
עלי מנגולד עם הגבעולים - נקיים.
פירורי לחם ותבלינים נוספים לארטישוק (שמתי פפריקה מתוקה, עשבי פרובנס, מעט אגוז מוסקט ופלפל אנגלי)
מלח ופלפל לפי הטעם לתיבול הסלט.

ההכנה:
לוקחים ארטישוק ירושלמי, מקלפים ומנקים אותו היטב, מבשלים במים רותחים 5 דקות, מלטפים אותו קצת עם שמן זית, תבלינים ותובלים בפירורי לחם מכל הצדדים. אופים בתנור מחומם ל-200 מעלות בערך חצי שעה עד שמזהיב.

מסדרים בסלסלת אידוי מעל סיר מים רותחים: את עלי המנגולד בתחתית מסודרים, מעליהם את האדפרגוס וכרוב הניצנים. מאדים כ-10 דקות עד שמתרככים אך לא רופסים. מוסיפים בקערית את הירק המאודה (שאפשר להכין מראש, אבל להוציא מהמקרר בערך שעה לפני הארוחה שלא יהיו ממש קרים), מערבבים. מוסיפים את הארטישוק ומערבבים שוב.
צורבים במחבת גבינת חלומי ממש לפני ההגשה... מוסיפים להכל ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.... בתיאבון !

מתבלים במלח ופלפל ויוצא סלט חם וטעים מ-ש-ה-ו- !





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..................ו--- אורית(ה)2/3/2011 06:45

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סלט ארטישוק ירושלמי, אספרגוס, כרוב ניצנים ו--- עדי מהלפטופ   « הודעה נוכחית
2/3/2011 10:50
אוזני המן-בצק שקדים תפוזי ומלית שוקולד-אגוזו--- אורית(ה)  
2/3/2011 11:41
עוגת סולתו--- שומית
2/3/2011 16:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן