...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כמו פיצה... אבל מבצק פריך... גדולהו--- עדי מהלפטופ   28/2/2011 12:18


פיצה טורט על בצק פריך/ מבלוג בייגלה
התמונה מההכנות שלי.... הוכנה מלא פעמים בוריאציות שונות שמבוססות על המתכון, פשוט, קל וטעים !

לקלתית:
כוס ורבע קמח
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה
רבע כוס מים קרים מאוד (תכינו קצת יותר, לפעמים צריך)

למילוי:
ראש שום אחד
3-4 כפות שמן זית
שלושת רבעי כוס (כ-75 גרם) גבינת קשקבל מגוררת [אם רוצים אפשר להשתמש בכוס / כ-100 גרם גבינה]
3 עגבניות גדולות או 4 בינוניות, חתוכות לפרוסות עגולות
מלח ופלפל
כמה עלי בזיליקום (אופציונלי)

מכינים בצק החומרי הבצק ושמים במקרר לשעה כדי שהבצק יתגבש והחמאה שבתוכו תצטנן, מה שייתן לבצק את הפריכות. המינימום של הקירור הוא שעה, אבל הבצק יכול להיות במקרר אפילו יום שלם, רק קחו בחשבון שהוא יהיה מאוד קשה כשתוציאו אותו החוצה (לא משהו שכמה מכות טובות עם המערוך על הבצק לא יפתרו).

המילוי:
לוקחים את ראש השום ומזרזפים עליו קצת שמן זית. עוטפים הכל בנייר כסף ושמים בתנור בחום של 180º למשך שלושת רבעי שעה.
בזמן שהשום בתנור, לוקחים את הבצק הקר ומרדדים אותו לעיגול שקוטרו קצת יותר גדול מהתבנית. עכשיו צריך להעביר את הבצק המרודד מעל התבנית כדי שיכסה אותה. עכשיו כשהבצק מונח במקומו, מצמידים אותו אל התחתית והדפנות בצורה הדוקה, ועוברים עם המערוך על שולי התבנית כדי להוריד חתיכות מיותרות של בצק.
אם יש מקומות שחסר להם קצת בצק, אל תתביישו לקחת חתיכה מהשאריות ולהדביק אותה על הקטע החסר.
.
אחרי שהשום יוצא מהתנור ריחני ורך, מקלפים אותו ושמים את כל השיניים המקולפות בקערית. אחרי שכל השום מקולף, מועכים אותו לפירה שום בעזרת מזלג.
לוקחים את פירה השום ומורחים אותו על תחתית הבצק. באמצע הדרך זה יראה כאילו אין לכם מספיק שום כדי לכסות את כל הקלתית, אבל אל דאגה, זה תמיד מספיק. השום יוצר שכבה דקה בין הבצק לגבינה והעגבניות ובעצם נותן את כל הטוויסט של הטארט הזה.
על השום מפזרים בערך רבע מכמות הגבינה המגוררת, אנחנו משתמשים בקשקבל (אני עדי - בפרמזן). אפשר כמובן להשתמש בכל סוג אחר של גבינה צהובה קשה, אבל תשתדלו שזאת תהיה גבינה ארומטית או עם טעם מודגש. אם אתם רוצים להשתמש בעמק ודומיהן, תערבבו אותה עם קצת פיקורינו או אפילו פרמזן כדי לתת לה קצת טעם וארומטיות.

על הגבינה מסדרים את פרוסות העגבניות בצורה מעגלית חופפת. על העגבניות המסודרות מפזרים את שאר הגבינה ומתבלים עם מלח, פלפל וקצת שמן זית – ולתנור שחומם מראש ל- 220º לארבעים דקות, או עד ששולי הטארט מזהיבים והעסק נראה מוכן.

אני (עדי) עשיתי את הטארט בהרבה וריאציות של תוספות - על השום אני לא מוותרת ושמה אפילו יותר מראש שום אחד (אנחנו אוהבים שום). עשיתי כבר עם עגבניות, עגבניות שרי, קישואים, פטריות, בצל וחצילים. טעים בכל מצב.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני................ו--- אורית(ה)28/2/2011 06:47

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת שוקולד - שאפתה דנה רון בבית האח הגדולו--- איה
28/2/2011 11:13
עוגת תפוזים - שאפתה דנה רון בבית האח הגדולו--- איה
28/2/2011 11:15
כמו פיצה... אבל מבצק פריך... גדולהו--- עדי מהלפטופ   « הודעה נוכחית
28/2/2011 12:18
ועם קישואים...ו--- עדי מהלפטופ  
28/2/2011 12:24
בטארט קטן עם עגבניות שרי...ו--- עדי מהלפטופ  
28/2/2011 12:25
רוטב שמנת, בצל פטריות שמפניון וכמהין ו--- עדי מהלפטופ  
28/2/2011 12:39
סלמון אפוי עם שום ועגבניות שרי ו--- עדי מהלפטופ  
28/2/2011 12:48
עוד אחת....לשים לב לא לייבש את הסלמון ;)ו--- עדי מהלפטופ  
28/2/2011 12:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן