...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טורט גבוה ממולא קרם לימון קסםו--- מרילין23   8/2/2011 11:24

עוגות ממולאות: שיהיו גבוהות, מלאות בקרם טעים, מקושטות כמו בקונדטוריה, זה מה שמתחשק לי להכין בזמן האחרון.

את העוגה הזו הכנתי לכבוד שבת, אבל למען האמת אחרי שכולם הכריזו שחבל לגעת בעוגה כל כך יפה - בקול לא כל כך משכנע יש לאמר - היא בקושי שרדה עד לכניסת שבת

שימו לב לאופן הכנת הקרם לימון (למון קארד): פטנט של חברתי קרן

הטורט
שש ביצים מופרדות
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה


מקציפים את החלבונים לקצף יציב ושומרים בצד
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ולבנה, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ואחר כך ואת הקמח עם אבקת האפיה, יוצקים לתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שסכין במרכז העוגה יוצאת יבשה, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים


המילוי: קרם לימון קסם
כף קורנפלור
כף מים
חצי כוס מיץ לימונים
גרד של שני לימונים או תפוז אחד
שלושת רבע כוס סוכר
שלוש ביצים


שמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרו את הקורנפלור והמים ומערבבים לבלילה אחידה, מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים היטב ולא מכסים
מכניסים את הקערה למיקרו, מפעילים דקה, מוציאים ומערבבים היטב במטרף. מבצעים את אותה פעולה
סך הכל 3 פעמים (3 פעמים דקה) ובפעם השלישית התערבות נהפכת לקרם סמיך וטעים


הסירופ
מביאים לרתיחה סירופ כוס מים עם חצי כוס סוכר

הציפוי
מקציפים מיכל שמנת מתוקה אפשר פרווה עם 2 כפות אבקת פודינג וניל

הרכבת העוגה
חוצים את העוגה לרוחבה בסכין משונן או במיתר לחיתוך עוגות, מסדרים את החלק התחתון של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים אותו במעט סירופ בעזרת כף או מברשת. מורחים מעליו את הקרם לימון, סוגרים עם החלק השני של העוגה ומרטיבים גם אותו במעט סירופ. מכסים את כול העוגה בקצפת ושומרים במקרר


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- אורית(ה)8/2/2011 07:32

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
חיתוכיות פאדג’ שוקולד,חמאת בוטנים וקמח שקדיםו--- פלפלית  
8/2/2011 11:16
חיתוכיות פאדג' שוקולד,חמאת בוטנים וקמח שקדים אחריו--- פלפלית  
8/2/2011 11:18
טורט גבוה ממולא קרם לימון קסםו--- מרילין23   « הודעה נוכחית
8/2/2011 11:24
פרוסה - מוקדשת לזהבה ו--- מרילין23  
8/2/2011 11:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן