...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור של אורנה ואלהו--- הדר   3/2/2011 10:59

את המתכון לא קיבלתי ממקור ראשון (מהספר עצמו), מקלידה כאן כפי שקיבלתי ומקווה שזה מדוייק.

לשאור-לילה קודם:
3 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
2/3 כוס (160 מ"ל) מים

טורפים בקערה את כל מרכיבי השאור, מכסים בניילון ומניחים ללילה מחוץ למקרר.

לבצק - למחרת:
3 כוסות (400 גרם) קמח מלא (ניתן לשלב קמח שיפון כחלק מהכמות)
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית הל טחון
2/3 כוס (100 גרם) גרעיני חמניות)
1 ו- 2/3 כוס (400 מ"ל) מים
2 כפות (40 ג') דבש
1 כף מלח

בקערה שמים את השאור, הקמחים, הכוסברה, ההל, החמניות והמים ולשים 5 דקות. מוסיפים דבש ומלח ולשים עוד 5 דקות.
מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נ פח (כשעה-שעה וחצי).
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כיכר ומעבירים לתבנית מלבנית עמוקה משומנת באורך 30 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שנית.
מחממים תנור ל- 220 מעלות, אופים 10 דקות ומנמיכים ל- 190 מעלות. אופים עוד 30-40 דקות עד שהכיכר משחימה יפה ויש רעש חלול כשנוקשים על הקרקעית.

מומלץ לתת ללחם לנוח כ-40 דקות לפני שפורסים אותו.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- אורית(ה)3/2/2011 06:38

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צ'יפס אפויו--- אורית(ה)
3/2/2011 08:37
לחם שאור של אורנה ואלהו--- הדר   « הודעה נוכחית
3/2/2011 10:59
עוגת שוקולד מקסימהו--- גדולה
3/2/2011 13:52
תופין סולת, עוגה/טעמיםו--- michalz123
4/2/2011 00:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן