...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מג'דרה - אורז עם עדשיםו--- קושקוש 2/2/2011 13:50

המקור שלפיו עבדתי הוא מהספר מטבח בהנאה של רות סרקיס
אבל עם שינויים שלי.
מביאה כאן את המתכון כפי שאני עושה.

יוצא מאכל שהוא מעדן - מזין וטעים טעים טעים!!

לעדשים
1 כוס עדשים ירוקות (אני קונה בוואקום)
הרבה מים

לאורז:
2 כפות שמן
1 כוס אורז
2 כוסות מים לאורז
כפית מלח + פלפל שחור

לבצל:
4 בצלים
2 כפות שמן

תבלינים:
1/3 כפית שום גבישי
1/3 כפית כמון

הוראות הכנה:
1. בסיר אחד (קטן) מזהיבים את הבצל יפה (לא שחום) אבל מטוגן היטב
שמים בצד

2. בסיר שני - שמים את העדשים (לאחר שטיפה) עם מים - כך שיכסו את העדשים + כ5 סמ מים. מרתיחים ומנמיכים את האש - כשעה

3. לאחר שמוכן - מעבירים את העדשים לבצל המטוגן ומוסיפים כמון ושום גבישי ומערבבים היטב

4. שוב משתמשים בסיר השני - ומכינים אורז לפי ההוראות הבאות:
מטגנים מעט את האורז בשמן - תוך כדי ערבוב דקה-שתיים
מוסיפים את המלח והפלפל
מוסיפים 2 כוסות מים. מרתיחים ומנמיכים את האש ל16 דקות
מכבים את האש ומחכים חמש דקות

5. מקפיצים מעט את האורז - שיתאוורר, ומוסיפים אליו את תכולת העדשים והבצל

מערבבים וטועמים

בדרך כלל לאחר הטעימה הסיר מתרוקן:-)




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי................ו--- אורית(ה)2/2/2011 07:05

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סלט עלים ירוקים ושזיפים [אפרסקים ] ו--- פלפלית
2/2/2011 08:51
סלט אפרסקים ואבוקדו ו--- פלפלית
2/2/2011 08:56
מג'דרה - אורז עם עדשיםו--- קושקוש « הודעה נוכחית
2/2/2011 13:50
אורז משוגע ...ו--- אורית(ה)  
2/2/2011 17:19



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן