...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - עצמיו--- פלפלית   23/1/2011 08:12

מתכון ש"נולד" לכבוד ט"ו בשבט
בתמונה - חתך של המנה המוכנה

אני לא מציינת כמויות מדויקות, רק את
המצרכים ואת דרך ההכנה... בתמונות

המצרכים

דבלים [תאנים מיובשות]
תערובת בשר עגל/צוואר בקר, טחון , מתובלת, להכנת קציצות

לרוטב הבישול

בצל פרוס לסהרונים
שיני שום פרוסות בנדיבות
ציר מרק עוף/בשר או כתחליף ציר מא. מרק
כמה דבלים [תאנים]חתוכות לקוביות
עשבי תיבול

מצע התבנית

בצלים פרוסים לסהרונים,
שיני שום פרוסות
כמה דבלים חתוכות לקוביות/רצועות
עשבי תיבול
פלפל מתוק גרוס גס / מעט פלפל חריף - אופ'.

ההכנה,

מזהיבים עם מעט מאוד שמן, את הבצל,
מוסיפים את שיני השום - מקפיצים דקותיים,
מוסיפים את נוזלי ההשריה הדבלים החתוכות/פרוסות,
התיבול ומביאים לרתיחה

ההכנה

יוצקים מים רותחים על הדבלים - לריכוך.
שומרים את מי ההשריה
קוטמים את הצ'ופצ'יק של הדבלים, הכי קרוב לבסיס
מרחיבים את כל דבלה [התאנה] וממלאים בתערובת הבשר.

עוטפים כל דבלה ממולאת בתערובת בשר, יוצרים קציצה,
מטגנים טיגון מהיר, בשמן חם משני הצדדים ומניחים על מצע התבנית.

יוצקים את מי ההשריה של הדבלים, ובמידת הצורך,
מוסיפים עוד מעט ציר מרק, עד שהנוזלים
יגיעו למחצית מגובה הקציצות.
מכסים את התבנית, בנייר כסף, מחוררים מעט את הכיסוי.
אופים בחום 140 מעלות - בתנור שחומם מראש - כשעה מתחילת הרתיחה.

מגישים עם אורז / קוסקוס מתובל ומעוטר בתוספות.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית23/1/2011 08:12

מתכון ש"נולד" לכבוד ט"ו בשבט
בתמונה - חתך של המנה המוכנה

אני לא מציינת כמויות מדויקות, רק את
המצרכים ואת דרך ההכנה... בתמונות

המצרכים

דבלים [תאנים מיובשות]
תערובת בשר עגל/צוואר בקר, טחון , מתובלת, להכנת קציצות

לרוטב הבישול

בצל פרוס לסהרונים
שיני שום פרוסות בנדיבות
ציר מרק עוף/בשר או כתחליף ציר מא. מרק
כמה דבלים [תאנים]חתוכות לקוביות
עשבי תיבול

מצע התבנית

בצלים פרוסים לסהרונים,
שיני שום פרוסות
כמה דבלים חתוכות לקוביות/רצועות
עשבי תיבול
פלפל מתוק גרוס גס / מעט פלפל חריף - אופ'.

ההכנה,

מזהיבים עם מעט מאוד שמן, את הבצל,
מוסיפים את שיני השום - מקפיצים דקותיים,
מוסיפים את נוזלי ההשריה הדבלים החתוכות/פרוסות,
התיבול ומביאים לרתיחה

ההכנה

יוצקים מים רותחים על הדבלים - לריכוך.
שומרים את מי ההשריה
קוטמים את הצ'ופצ'יק של הדבלים, הכי קרוב לבסיס
מרחיבים את כל דבלה [התאנה] וממלאים בתערובת הבשר.

עוטפים כל דבלה ממולאת בתערובת בשר, יוצרים קציצה,
מטגנים טיגון מהיר, בשמן חם משני הצדדים ומניחים על מצע התבנית.

יוצקים את מי ההשריה של הדבלים, ובמידת הצורך,
מוסיפים עוד מעט ציר מרק, עד שהנוזלים
יגיעו למחצית מגובה הקציצות.
מכסים את התבנית, בנייר כסף, מחוררים מעט את הכיסוי.
אופים בחום 140 מעלות - בתנור שחומם מראש - כשעה מתחילת הרתיחה.

מגישים עם אורז / קוסקוס מתובל ומעוטר בתוספות.






לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצIת במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - שלב ראשוןו--- פלפלית  
23/1/2011 08:17
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - תערובת הבשרו--- פלפלית  
23/1/2011 08:21
קציצות במילוי דבלים [תאנים]ממולאות - הדבלים מוכנותו--- פלפלית  
23/1/2011 08:29
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - המעטפת ו--- פלפלית  
23/1/2011 08:31
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - הטיגוןו--- פלפלית  
23/1/2011 08:33
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - מצע התבנית ו--- פלפלית  
23/1/2011 08:34
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - המצע בתבניתו--- פלפלית  
23/1/2011 08:36
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - נוזלי ההשריהו--- פלפלית  
23/1/2011 08:38
קציצות במילוי דבלים [תאנים] ממולאות - התבנית לאחרו--- פלפלית  
23/1/2011 08:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן