...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גלילת בצק פריך במלית אגוזים ורחת לוקום ו--- שושנה 19/1/2011 18:47

הבצק :

1 חבילה קמח תופח ומנופה (350 גר')
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 חלמונים
2 כפות סוכר
קורט מלח
100 גר' מרגרינה רכה בטעם חמאה

המלית :

11/2 1 כוסות אגוזים קצוצים גס
1/2 1 כוסות צימוקים רחוצים ויבשים
6- 8 קוביות רחת לוקום חתוכים לקוביות קטנות
1- 2 כפיות קינמון
1 כפית גרירת לימון
4- 5 כפות סוכר
2- 3 כפות פירורי לחם או ביסקוויט

2- 3 כפות שמן
חלבון ביצה

ההכנה :

- שמים את המצרכים בקערה ולשים בצק חלק וגמיש. (אם יש צורך מוסיפים 1- 2 כפות קמח , בעיקר בקיץ, כאשר המרגרינה נמסה מהר יותר ).

- מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומשהים במקרר לפחות 4- 6 שעות (אך לא יותר מ- 24 שעות).

- מחלקים את הבצק ל- 3- 4 חלקים שווים.

- מקמחים משטח עבודה ואת המערוך, ומרדדים כל חלק לעלה מלבני ברוחב 20 ס"מ, ובאורך התבנית (רצוי 40 ס"מ).

- מערבבים בקערית את כל מצרכי המלית- מלבד השמן.

- מטפטפים את השמן על עלי הבצק המרודד.

- מפזרים את המלית על הבצק, ומגלגלים לגלילה.

- מסדרים בתבנית האפייה, מברישים בחלבון או במעט מים, וסמנים חריצים לחיתוך.

- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, למשך כ- 25- 30 דקות, או עד להזהבה יפה.

-מצננים היטב. רצוי לחתוך רק למחרת היום.

המקור : טובה ארן מתוך ספרה "מאכלי חגים"


הערה שלי (שושנה) :

מכיוון שהמרגרינה אינה בריאה (חסרה רק מולקולה אחת שתיהפך לפסלסטיק) אני ממליצה על חמאה או שמן.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ....... ו--- פלפלית19/1/2011 07:21

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
"חרוסת"-כדורים טעימיםו--- גדולה
19/1/2011 08:54
טאג'ין כרעיים בדבש עם חבושים,בצלים וקוסקוסו--- פלפלית  
19/1/2011 16:59
שוקיים מבושלות ב"טנזיה"ו--- פלפלית  
19/1/2011 17:04
גלילות חזה עוף ברוטב תפוחי עץ ו--- שושנה
19/1/2011 18:16
גלילת בצק פריך במלית אגוזים ורחת לוקום ו--- שושנה « הודעה נוכחית
19/1/2011 18:47



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן