...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גלילות חזה עוף ברוטב תפוחי עץ ו--- שושנה 19/1/2011 18:16


מצרכים ל- 6 מנות :

6 פרוסות חזה עוף פרוס
2 כפות מיץ לימון

12 שזיפים שחורים ללא חרצנים
12 גזרים גמדיים מוארכים, מוקפאים ומופשרים
2 כפות קמח מנופה
מעט פפריקה מתוקה

4-5 כפות שמן לטיגון

רוטב :

מעט שמן לטיגון הגלגיליות
בצל בינוני
2 תפו"ע חמצמצים גדולים מגוררים דק
קורט סוכר
1 כפית מיץ לימון
כף גדושה אבקת מרק עוף
2 כוסות מים חמים

6- 12 קיסמים או חוט תפירה חזק

ההכנה :

- רוחצים ומנגבים במגבת נייר את נתחי החזה, ומשטחים.

- מטפטפים מעט מיץ לימון על כל פרוסה.

- שמים בכל שזיף גזר גמדי ומניחים 2 שזיפים על הצד הצר של כל פרוסת חזה עוף.

- מגלגלים לגליל ומחזקים בעזרת הקיסמים (או קושרים בחוט התפירה).

- מערבבים קמח עם מעט פפריקה ומקמחים את הגלילות.

- מטגנים בשמן חם מאוד משני הצדדים.

- מוציאים ומניחים על מגבת נייר לספיגה.

הרוטב :

- מזהיבים את הבצל בשמן שנותר מטיגון הגליליות, ומוסיפים תפו"ע מרוסקים, קורט סוכר ומיץ לימון. מאדים יחד 2- 2 דקות.

- ממיסים אבקת מרק במים חמים, מוסיפים לרוטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.

- מניחים את הגלילות ברוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ- 20- 30 דקות.

- מוציאים הגלילות בזרת כף מחוררת ושמים על צלחת הגשה מתאימה.

- מסננים את הרוטב במסננת רשת, ומעכים בכף את כל מה שנותר בה.

- מחזירים לסיר הבישול ומאדים 5- 7 דקות על להבה חזקה, לעיבוי הרוטב.

- יוצקים את הרוטב על הגלילות ומגישים חם עם אורז ושקדים.

הערה :

ניתן להכין את הגלילות גם במלית אחרת כמו : רצועות פלפל אדום ומלפפון כבוש, ולבשל אותן ברוטב תפןחי עץ כמו שנכתב למעלה, או בכל רוטב אחר.

מקור : טובה ארן מתוך ספרה : " מאכלי חגים".



-




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ....... ו--- פלפלית19/1/2011 07:21

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
"חרוסת"-כדורים טעימיםו--- גדולה
19/1/2011 08:54
טאג'ין כרעיים בדבש עם חבושים,בצלים וקוסקוסו--- פלפלית  
19/1/2011 16:59
שוקיים מבושלות ב"טנזיה"ו--- פלפלית  
19/1/2011 17:04
גלילות חזה עוף ברוטב תפוחי עץ ו--- שושנה « הודעה נוכחית
19/1/2011 18:16
גלילת בצק פריך במלית אגוזים ורחת לוקום ו--- שושנה
19/1/2011 18:47



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן