...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פחזניות ביס - במילוי קרם בטעם תפוזו--- פלפלית   16/1/2011 14:09

מצ"ב המתכון המקורי + השנויים שעשיתי. מצויינים ב ***

בתמונה - הפחזניות בהגשה
לצורך המחשה
* פחזנית אחת חתוכה, לצפיה במילוי
* פחזנית מונחת בכפית - להמחשת גודלה

פחזניות - מתכון בסיסי / מיכל לוי-אלחלל
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

חומרים:
1/2 כוס מים ***
1/2 כוס חלב *** כוס מיץ תפוזים מסונן היטב.
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה
1 כוס קמח
4-5 ביצים *** השתמשתי ב 31/2 ביצים בגודל XL. [מקציפים בעזרת מזלג ביצה שלמה , מקל על חלוקת הביצה ל 2]

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

2. מביאים את המים, החלב, המלח והחמאה לרתיחה בסיר בינוני ומערבבים. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפ' החדר כ 5 דקות.

3. בשלב זה אפשר להשתמש במטרף ידני או במיקסר במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים לקמח בזו אחר, ומערבבים עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי.

4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף (אפשר בעזרת כפית) ומזלפים על התבנית תלוליות בצורה ובגודל הרצויים. יש להקפיד על רווחים גדולים בינהם כי הפחזניות מכפילות את נפחן באפייה.

*** לקבלת פחזניות מיני
זילפתי כמות של כ 3/4 כפית - תמונת המחשה - בהמשך

5. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות עד שהן משחימות (זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות). מצננים לפני המילוי.

המילוי - עצמי

1 שמנת להקצפה 38%
1 כוס מיץ תפוזים מסונן
1 מארז אינסטנט פודינג וניל
1 כפית - ת. וניל

להקציף את כל המצרכים לקרם - עד להסמכה,
להעביר לשקית זילוף עם צנטר - ולמלא כל פחזנית.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
פחזניות ביס - במילוי קרם בטעם תפוזו--- פלפלית   « הודעה נוכחית16/1/2011 14:09

מצ"ב המתכון המקורי + השנויים שעשיתי. מצויינים ב ***

בתמונה - הפחזניות בהגשה
לצורך המחשה
* פחזנית אחת חתוכה, לצפיה במילוי
* פחזנית מונחת בכפית - להמחשת גודלה

פחזניות - מתכון בסיסי / מיכל לוי-אלחלל
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

חומרים:
1/2 כוס מים ***
1/2 כוס חלב *** כוס מיץ תפוזים מסונן היטב.
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה
1 כוס קמח
4-5 ביצים *** השתמשתי ב 31/2 ביצים בגודל XL. [מקציפים בעזרת מזלג ביצה שלמה , מקל על חלוקת הביצה ל 2]

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

2. מביאים את המים, החלב, המלח והחמאה לרתיחה בסיר בינוני ומערבבים. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפ' החדר כ 5 דקות.

3. בשלב זה אפשר להשתמש במטרף ידני או במיקסר במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים לקמח בזו אחר, ומערבבים עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי.

4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף (אפשר בעזרת כפית) ומזלפים על התבנית תלוליות בצורה ובגודל הרצויים. יש להקפיד על רווחים גדולים בינהם כי הפחזניות מכפילות את נפחן באפייה.

*** לקבלת פחזניות מיני
זילפתי כמות של כ 3/4 כפית - תמונת המחשה - בהמשך

5. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות עד שהן משחימות (זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות). מצננים לפני המילוי.

המילוי - עצמי

1 שמנת להקצפה 38%
1 כוס מיץ תפוזים מסונן
1 מארז אינסטנט פודינג וניל
1 כפית - ת. וניל

להקציף את כל המצרכים לקרם - עד להסמכה,
להעביר לשקית זילוף עם צנטר - ולמלא כל פחזנית.



לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פחזניות ביס - לפני אפיהו--- פלפלית  
16/1/2011 14:12
פחזניות ביס - לפני פתיחת דלת התנור - להוצאת אדיםו--- פלפלית  
16/1/2011 14:14
פחזניות ביס - מוכנות - עוברות לקרור, לפני מילויו--- פלפלית  
16/1/2011 14:16
פחזניות ביס במילוי קרם וניל תפוז, פחזנית בכפיתו--- פלפלית  
16/1/2011 14:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן