...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פשטידת בצל וכרישהו--- הדר   5/1/2011 10:34

פשטידה מאולתרת

בצק:
כוס וחצי קמח
קורט מלח
75 גרם חמאה רכה + 3 כפות שמן
1 כף מים

מלית:
5 כרישות קטנות (רק החלק הלבן) פרוסות דק
4 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
1 אשל
חצי כוס שמנת לבישול 10%
חלב - לפי העין
3 ביצים
2 כפות גדושות קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 כפות שמן

במחבת גדולה מרככים את הכרישה והבצל בשמן עד לריכוך והזהבה קלה.
בנתיים, מערבבים את חומרי הבצק לקבל בצק גמיש, עוטפים ומניחים במקרר.
לאחר שהבצל והכרישה מוכנים, מוסיפים את שאר החומרים פרט לחלב ובוחשים לאיחוד. מוסיפים חלב 'לפי העין' לדרגת הסמיכות הרצויה - הבלילה לא צריכה להיות דלילה מדי אך גם לא סמיכה ומוצקה כמו גוש.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים בתבנית משומנת על הקרקעית ועל השוליים.
מוזגים מעל את הבלילה ואופים עד הזהבה קלה בחום בינוני.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום רביעי ו--- הדר5/1/2011 07:02

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת בצל וכרישהו--- הדר   « הודעה נוכחית
5/1/2011 10:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן