...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים מעולהו--- טליון 4/1/2011 17:56

את העוגה הזאת הביאה אורית לחדר המורים שלנו...
אני "התעלפתי" ממנה...ומיד ביקשתי מתכון...אורית שלחה לי אותו במייל...והוסיפה:"שכחתי לציין במתכון.. כשאופים לבקש מה' שזה יצא טוב. זה פועל מנסיון...."

אני מיד ניגשתי לביצוע,וגם ביקשתי מה'...לא יאומן,אבל מעולם,מעולם לא יצאה לי כזו עוגת שמרים מוצלחת!!!

בעלי ביקש שלא אכין אותה יותר...כי היא פשוט חיסלנו אותה בצ'יק!!!

בס"ד
עוגת שמרים בצק קר / אורית כהן

החומרים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
3-4 ביצים
2 כוסות מים
1 מרגרינה
1 כוס שמן

אופן ההכנה:
להכניס לתוך כלי 2 כוסות מים ולהרתיח על הגז.
לכבות את הגז ולהוסיף את המרגרינה עד שתימס ולהכניס את הביצים ואת השמן.

לקחת קערה, להכניס את הקמח + השמרים + 1/2 כוס סוכר.
להכניס את הבלילה של המים ושאר החומרים לתוך קערת הקמח וללוש לבצק רך וחלק. לעטוף ולהכניס למשך לילה למקרר.

מלית:
15 כפות סוכר
5 כפות שוקולית
3 כפות קקאו
2 כפיות קינמון

יש אפשרות לשדרג בממרח שוקולד / מלית קינמון/ פרג.

למחרת בבוקר להוציא את הבצק מהמקרר ולחלקו ל-8 חלקים.
כל חלק לרדד למשטח, למרוח במעט שמן, לשים מלית ולגלגל רגיל ולשים אותו בצד.
כך לבצע עם כל 8 החלקים.
כל שני גלילים שנוצרו לקלוע לצמה בצורה סיבובית. כך שבתבנית יהיו 4 גלילים.

את התבנית יש למרוח במרגרינה ולהניח בתוכה את הגלילים.
למרוח ביצה ולפזר סומסום.
לאפות בחום בינוני של כ- 180 עד לקבלת צבע זהוב נוטה לחום.
כשהעוגה אפויה להכין מראש סירופ של 3 כפות סוכר ו-1/2 כוס מים.
לשפוך על העוגה ולכסות במגבת כדי שהעוגה תהיה רכה.


בהצלחה רבה
ובתאבון.








כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי........ו--- הדר4/1/2011 06:52

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק בטטה בניחוח קארי - קונדיטוריה רולדיןו--- פלפלית
4/1/2011 08:59
מתכון מרק חומוס - השף גיא פרץ ממסעדת גספאצו--- פלפלית
4/1/2011 09:02
מרק קרם ברוקולי עם קצ'קבל וזרעי דלעתו--- ש מ נ י
4/1/2011 14:04
עוגת שמרים מעולהו--- טליון « הודעה נוכחית
4/1/2011 17:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן