...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן בֵּייגלהו--- פלפלית   27/12/2010 10:25


עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן ( בֵּייגָלֶה)
בתמונה חתך העוגה

בתחתית המתכון ב *** שינויים קלים שעשיתי

חומרים:

4 ביצים
2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה מומסת
2 וחצי כוסות קמח תופח
כף סולת
כוס רוויון/ מיץ תפוזים / חלב
כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי באל-ארז, אלא מה?)
8 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים
חצי כוס שקדים קצוצים
כפית גרידת תפוז, אם יש
סילאן לקישוט


וכך תעשו:

1. הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את החמאה המומסת באיטיות תוך כדי ערבול.

2. הוסיפו את הטחינה והנוזלים (מיץ/ חלב/ ריוויון) והמשיכו לערבל.

3. הוסיפו את הקמח והסולת והמשיכו לערבל.

4. הוסיפו את התמרים הקצוצים והשקדים, ערבלו עוד קצת וזהו.

5. שיפכו את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (24) או לשתי תבניות
אינגליש קייק.

6. אפו בחום בינוני נמוך (160 מעלות) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

7. ניתן לזלף מעט סילאן מעל.


*** במקום 200 גרם חמאה - שמתי 1 כוס שמן
*** 2 כוסות סוכר - שמתי 1.1/3
*** במקום חצי כוס שקדים - הוספתי קוביות קטנטנות של
תפו"ע מ 2 תפוחי גרנד סמיט
*** במקום תמרים - הוספתי כ 1/3 כוס צימוקים ששרו במעט מאוד מים רותחים, לכמה דקות.
*** משך זמן האפיה אצלי נמשך - כשעה ורבע
*** אפיתי בתבנית כיכר גדולה - תבנית לחם


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית27/12/2010 07:03

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן בֵּייגלהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
27/12/2010 10:25
עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן בֵּייגלה ו--- פלפלית  
27/12/2010 10:26
קיש חצילים במיץ עגבניות - אילתור עצמיו--- פלפלית  
27/12/2010 11:10
קיש חצילים במיץ עגבניות - לפני אפיהו--- פלפלית  
27/12/2010 11:11
קיש חצילים במיץ עגבניות - סלט החצילים המוכןו--- פלפלית  
27/12/2010 11:13
שטרויזל [פרורים למאפים] מלוח ומתוקו--- פלפלית  
27/12/2010 12:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן