...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין + המנה בהגשה ו--- פלפלית   26/12/2010 16:22


בתחתית המתכון ב ***
שינויים שעשיתי במתכון ובתוספות.

קציצת בקר על נטיפי פסטה ויין - השף ירון שנבל

חומרים:
לקציצה:

1 ק"ג בשר בקר טחון
100 גרם פירורי לחם
2 ביצים
50 מ"ל ווסטרשייר
בקבוק יין אדום
2 ליטר ציר בקר
4 כפות שמן זית
1 בצל
1 גזר
1 ראש סלרי בינוני
10 שיני שום
100 גרם רסק עגבניות
4 עגבניות
1 עלה דפנה
2 גבעולי טימין
2 ציפורן

לפסטה:

200 גרם קמח (רצוי קמח מיועד לפסטה)
7 חלמונים
קמצוץ מלח

לקרם ארטישוק ירושלמי:

300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף
300 מ"ל חלב
מלח
פלפל
סוכר

לקישוט:

טבעות בצל (חצי בצל, פרוס טבעות ומטוגן)
קרם פלפלים (שני פלפלים קלופים וקלויים שטוחנים אותם ביחד עם קצת שמן זית עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים קצת מלח פלפל)

אופן ההכנה:

1. מצמצמים את היין האדום לחמישית מנפחו.

2. לקערה מעבירים את הבקר הטחון, פירורי לחם, ביצים, ווסטרשייר, מלח ופלפל. מערבבים הכל ויוצרים ארבע קציצות כל אחת של 250 גרם. ניתן לחלק את זה, גם לשש, שמונה ועשר קציצות. לפי הגודל שרוצים.

3. בסיר מטגנים בשמן זית בצל, גזר, סלרי, שום ועגבניות כעשר דקות. מוסיפים מלח ופלפל.

4. מוסיפים את הרסק עגבניות ומטגנים עוד דקה.

5. מוסיפים את היין האדום המצומצם.

6. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.

7. מוסיפים את עלה הדפנה, הטימין והציפורן.

8. מתבלים במלח ופלפל.

9. מכניסים את הקציצות. מבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה.

10. אחרי שלוש שעות מוציאים את הקציצות. מסננים את הנוזלים ומצמצמים בחצי.

11. מכינים את הפסטה: בקערה לשים את הקמח והביצים עם המלח. חשוב מאוד שהפסטה תהיה מאוד מאוד קשה. אסור שהיא תהיה רכה. אם צריך – להוסיף עוד קמח, עד שתיווצר פסטה קשה מאוד.

12. עוטפים בניילון ונותנים לנוח לפחות חצי שעה. רצוי 24 שעות.

13. מוציאים מהמקרר את הפסטה ובפומפייה, עם החורים הגדולים ביותר, מגרדים את הפסטה, נעזרים בקמח ומפזרים את הפסטה על מגש מקומח כדי שהיא לא תידבק.

14. מביאים סירי מים ומלח לרתיחה ומבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה – כשלוש דקות.

15. לקרם ארטישוק ירושלמי: בסיר מניחים את הארטישוקים ומכסים בחלב.

16. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומבשלים עד שמתרכך.

17. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

18. רצוי לטחון את הארטישוקים עם בלנדר ידני. (אם אין בלנדר יד אפשר להשתמש בבלנדר רגיל)

19. בודקים את הטעמים ומוסיפים מלח, פלפל לפי הצורך.

20. מרכיבים: בצלחת מורחים את קרם הארטישוק. מניחים את הפסטה. מניחים את קציצת הבקר עם הרוטב. מוסיפים טבעות בצל ומסביב מקשטים עם קרם פלפלים.

*** שילבתי 2 סוגי יין
מחצית יין אדום ומחצית יין מרסלה [מתוק]
*** הוגש על מחית גזר מתובלת ומחית תפו"א
*** הוכן מקילו וחצי בשר צוואר טחון - לפני הוספת שאר המצרכים לקציצות
יצאו 11 קציצות בגודל מכובד - בהחלט.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית26/12/2010 08:08

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין + המנה בהגשה ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
26/12/2010 16:22
קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין - הקציצות מתבשלותו--- פלפלית  
26/12/2010 16:25
קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין - הקציצות בתבנית ו--- פלפלית  
26/12/2010 16:29
קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין - סינון הרוטבו--- פלפלית  
26/12/2010 16:31
קציצות בקר על נטיפי פסטה ויין - הרוטב המסונן נמזגו--- פלפלית  
26/12/2010 16:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן