...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כרובית במעטפת, ברוטב בצל - עצמיו--- פלפלית   19/12/2010 09:06



בתמונה - הכרובית בהגשה

את הכרובית - שאצלנו אוהבים מאוד - אני מכינה בכל
מיני שילובים וגם רטבים.
אני מעלה את ה"מתכון" אבל בלי כמויות מדוייקות הכל לפי "העין"
והטעם האישי.

וזה הולך ככה.
מפרקים את הכרובית לפרחים [אני מפרקת לפרחים גדולים]
מבשלים במי מלח למשך כ 10 - 15 דקות [מרגע הרתיחה]
סוגרים את הלהבה ומשאירים מכוסה לעוד כ 15 דקות.
מנקזים את המים ומצננים מעט.

מכינים בלילה מקמח מים ביצים ותבלינים.
הבלילה צריכה להיות במירקם וסמיכות של שמנת.

1 כוס קמח
מים
1 ביצה

מנים את הקמח לקערה, מוסיפים מים תוך ערבוב
מוסיפים ביצה בלולה עשבי תיבול ותבלינים

אפשר וטעים, להוסיף ציר מרק במקום מים
ואז להמעיט/להחסירמלח.

טובלים כל פרח בבלילה ומטגנים במעט שמן [רצוי במחבת טפלון]
מכל הצדדים.

רוטב
האופציות להכנת הרוטב - רבות

הלכתי הפעם על רוטב בצל, לא מפרטת כמויות,
כמות הרוטב מותנית בכמות הכרובית. אני מפרטת רק את המרכיבים.

בצל קצוץ גס
מעט שמן
מעט סוכר
פלפל לבן
פטר' קצוצה דק/ או כל ירק אחר לטעמכם האישי
נוזלים - ציר מרק/ מים

מטגנים על להבה נמוכה את הבצל + מעט הסוכר עם מכסה
ומערבבים מפעם לפעם עד השחמה קלה וקירמול

מוסיפים את הנוזלים ומבשלים ברתיחה עדינה
כ 15 דקות.טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את פרחי הכרובית המטוגנים, בכלי שטוח שיכיל את כולם בשכבה אחת,
יוצקים עליהם את הרוטב הרותח ומכסים.

כדי שהרוטב יספג טוב בפרחי הכרובית, עדיף לצקת אותו על פרחי הכרובית
בעודם חמים.

את הרוטב ניתן להכין, לפני טיגון הכרובית,
ולחמם/להביא לרתיחה שוב ואז לצקת על הכרובית שזה עתה, יצאה מהטיגון.

בהגשה.... לפזר ירק תיבול - קצוץ דק.
פטרו' / כוזב' / עירית/ בצל ירוק ...וכד'




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ............ ו--- פלפלית19/12/2010 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כרובית במעטפת, ברוטב בצל - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
19/12/2010 09:06
כרובית במעטפת, ברוטב בצל - אחרי טיגון לפני -ו--- פלפלית  
19/12/2010 09:07
כרובית במעטפת, ברוטב בצל -אחרי יציקת רוטב הבצלו--- פלפלית  
19/12/2010 09:11
בריוש עם שוקולד ציפסו--- מֳרילין  
19/12/2010 12:24
בריוש - פרוסו--- מֳרילין  
19/12/2010 12:25



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן