...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי בשר בקר בסגנון ירושלמי ו--- ש מ נ י   14/12/2010 15:31

צלי בשר בסגנון ירושלמי / אביבה בן יוסף, מהספר "הבשלנית מרחוב אגריפס"
מתכון ספרדי-ירושלמי של רשל ששון (אמה של המחברת).

2 ק"ג בשר צלי-כתף
2 בצלים גדולים, קצוצים
10 שיני שום, קצוצות או פרוסות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
פלפל שחור טחון
כורכום
קינמון
1/4 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון או חומץ
מלח

חותכים את נתח הבשר לקוביות, 2*2 ס"מ
בקערה גדולה, מתבלים את הבשר בשפע של פלפל שחור, כורכום ומעט קינמון טחון.
מערבבים היטב עם הידיים.
בסיר גדול, מחממים מעט שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים לסיר את השום ומאדים/מטגנים במשך כדקה, תוך ערבוב.
מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומאדים, תוך ערבוב מידי פעם במשך כמה דקות.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר המתובלות.
מערבבים ומבשלים על אש בינונית/גדולה במשך כ 10-15 דקות.
מוסיפים מים+מיץ לימון (או חומץ). מביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהבשר רך.
מידי פעם מערבבים ובודקים אם לא חסרים נוזלים.
כשהבשר רך דיו, מתבלים במלח.
אם יש עודף נוזלים, מאדים את חלקם ע"י בישול ללא מכסה.

הערה: זמן הבישול הוא לפחות שעתיים. יש לבדוק מידי פעם באם הבשר התרכך.


http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/28895827.JPG


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.................ו--- אורית(ה)14/12/2010 06:58

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צלי בשר בקר בסגנון ירושלמי ו--- ש מ נ י   « הודעה נוכחית
14/12/2010 15:31
י שוקולטה - קרין גורןו--- פלפלית
14/12/2010 17:32
שוקולטה - שף חיים כהןו--- פלפלית
14/12/2010 17:36
משקה שוקולטה סמיך - מאת Y יוגורט ברו--- פלפלית
14/12/2010 17:38



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן