...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תפוחי אדמה ובצל אפויים בבירה ושמנת ו--- עדי6381   10/12/2010 11:52


מאכל קל וטעיםםםם !!!!

יש שפע גרסאות ברשת למתכון הזה, והייתי סקרנית הרבה זמן עד שהחלטתי לנסות ואילתרתי את הגירסה שלי למאכל....הערות שלי בסוגריים ליד המצרכים, יצא מעולה כך - אבל תרגישו חופשי לשנות...

החומרים לתבנית חד פעמית גדולה:

* ארבעה תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים, מושרים בקערה עם מים ומעט מלח כחצי שעה, לריכוך קל.
* 2 בצלים בינוניים או אחד גדול מאוד, פרוסים גס לרצועות.
* בירה לבנה שאוהבים (השתמשתי בקרלסברג, שהחור מאוד אוהב. שמתי שלושת רבעי בקבוק של 750 מ"ל. בדיעבד, אפשר בשקט לשים בקבוק שלם).
* קצת חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות (בערך כף חמאה קרה, חתוכה קטן)
* חצי קופסה שמנת מתוקה, או פחות (לדעתי אפשר להשתמש גם בכמה כפות בלבד).
* מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור 200 מעלות.
מייבשים היטב את תפוחי האדמה. משמנים מעט את התבנית.
מפזרים את מרבית הבצל על התבנית ומעליו מסדרים בצורת רעפים את תפוחי האדמה, בצורה די צפופה (כמו בתמונה). מתבלים במלח ופלפל.
מפזרים את החתיכות הקטנות של החמאה.
שופכים את הבירה מעל לתפוחי האדמה, שכל חתיכה תקבל קצת וגם תישאר בירה בתחתית התבנית (לא לדאוג, זה מתאדה ונשאר מעט רוטב טעים).

מכניסים לתנור החם, לרבע שעה. אחרי רבע שעה מנמיכים מעט את החום (180 מעלות) ואופים כארבעים דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומקבלים צבע יפה. כאן הוצאתי את התבנית, הוספתי את השמנת והחזרתי לרבע שעה, עד שהשמנת מאחדת עם מעט הרוטב שיש בתבנית ו"מקרימה" אותו.

אנחנו לא הפסקנו לאכול.... ממליצה גם למי שלא אוהב בירה במיוחד לנסות ולטעום....


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי ............. ו--- פלפלית10/12/2010 07:21

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
אקליירים צרפתיים בקרם וניל - מיקי שמוו--- פלפלית  
10/12/2010 07:44
תפוחי אדמה ובצל אפויים בבירה ושמנת ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
10/12/2010 11:52
במיה ושעועית צהובה ברוטב אדמדם טעים ו--- עדי6381  
10/12/2010 12:08
קישואים עגולים ממולאים בפשטידה ו--- עדי6381  
10/12/2010 12:24
עוד תמונה לקישוא ממולא בפשטידה וביצת עיןו--- עדי6381  
10/12/2010 12:25
רביולי גבינות ברוטב שמנת פטריות מיוחדו--- עדי6381
10/12/2010 12:36
תמונה ל רביולי ברוטב שמנת פטריות מיוחדו--- עדי6381  
10/12/2010 12:39
חציל בלאדי קלוי עם טחינה גולמית פסטו ושמ"זו--- עדי6381  
10/12/2010 12:46
סלט ירוק עם בצל סגול ומנגו ו--- עדי6381  
10/12/2010 12:53
רביולי ממולא פטריות עם ירקות ומעט שמנת ו--- עדי6381  
10/12/2010 13:04
קציצות דג מוסר ים מטוגנות חמה !ו--- עדי6381  
10/12/2010 13:17
ריזוטו פטריות וירקות - תוספת חלבית טעימה.ו--- עדי6381  
10/12/2010 13:30



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן