...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קוגל תפוחי אדמה עם שמרים ו--- ש מ נ י   6/12/2010 14:40

קוגל תפוחי אדמה ושמרים - Bulbenik או טוצ'
מאפה מהמטבח הגליצייני/פולני וגם אצל יהודי בוקובינה

4 תפוח"א בינוניים, קלופים ומגוררים דק בפומפיה
2 ביצים גדולות, טרופות
3/4 1 כוסות קמח
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים.

25 גרם שמרים טריים
כף סוכר
מעט מים חמימים

לתבנית מארכת ( 30 ס"מ) - לא חד פעמית.

בקערית קטנה מערבבים שמרים, סוכר ומים חמימים. מניחים ל-10 דקות
סוחטים מעט את תפוחי האדמה המגוררים.
בקערה גדולה מערבבים תפוחי אדמה מגוררים, קמח, ביצים ופלפל שחור.
מוסיפים לקערה את השמרים ומערבבים היטב.
במחבת מטגנים את הבצלים במעט שמן, עד הזהבה.
מוסיפים לקערה את מחצית כמות הבצל המטוגן עם השמן, ואת המלח. מערבבים.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים את התבנית ומניחים בתחתית כמחצית מהבצל המטוגן שנותר.
מעבירים לתבנית את עיסת תפוחי האדמה ומפזרים מלמעלה את הבצל המטוגן שנשאר.
אופים כ-15 דקות, ב1/3 התחתון של התנור.
מגבירים חם ל-180 מעלות ואופים עוד כ-35-40 דקות.
אחרי שהצטנן מעט, משחררים מהתבנית.
אוכלים חם או בטמפ' החדר.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני .......... ו--- פלפלית6/12/2010 08:01

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק ברזילאי של מסעדת לה בוקהו--- פלפלית
6/12/2010 11:43
מרק עדשים וזעתר של מסעדת לה סקאלהו--- פלפלית
6/12/2010 11:45
מרק שום צעיר של השפית טלי פרידמןו--- פלפלית
6/12/2010 11:46
קוגל תפוחי אדמה עם שמרים ו--- ש מ נ י   « הודעה נוכחית
6/12/2010 14:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן