...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סופגניות בלוף מבצק בלילה / פרווהו--- פלפלית   2/12/2010 12:11

סופגניות בלוף - מבצק בלילה - פרווה
ערב רב של מתכונים

מקור: עצמי

צילום המנה בהגשה
מאחר וסופגניות עם תו תקן, אני לא מכינה,
הלכתי על "כאילו" בצורה שונה לחלוטין בטעם ובדרך ההכנה.

כמו שציינתי המתכון הוא ערבוב של מתכונים שונים,
הבצק דמוי ספוג דומה במירקם ובדרך ההכנה
ל: עטייף / פנקייק / לחוח
ובמילוי מלוח שאהוב אצלנו.
חציל קלוי + גבינת עיזים משובחת.

המצרכים להכנת כ 16 יחידות במחבת פנקייק בעלת 4 שקעים,
כל יחידה עשויה מ 2 עיגולי בצק.
הכמות מותנית בגודל עיגולי הבצק

המצרכים לבלילת הבצק

2 כוסות קמח לבן
3/4 2 כוסות מים + 2 כפות שמן
2 כפות שמנמנות סולת דקה
1.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כפיות סוכר

**** 1.5 כפית מלח
להוסיף לבלילה רק לאחר ערבוב כל המצרכים הר"מ

אופצ' להוספה עשבי תיבול קצוצים דקדק.

ההכנה
מערבבים היטב את כל המצרכים לתערובת חלקה.
משהים לתפיחה של שעה לפחות , מכוסה בעטיף ניילון .

המילוי

כ 2 כוסות מחית חציל קלוי, מסוננת היטב,
מתובלת בשום כתוש.
250 גרם גבינת עיזים חצי קשה מגוררת גס' / חתוכה לקוביות.

לטעמי אין צורך להוסיף מלח, הגבינה ממליחה מספיק
[לטעום ולהחליט לפי טעם אישי]
מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את הגבינה.

הכנת עיגולי הבצק

כדאי להשתמש במחבת טפלון עם פורמולה מתאימה - עדיף במחבת פנקייק בעלת שקעים.

יוצקים מעט מהבלילה [כשתי כפות לכל עיגול] ומטגנים עד שפני העיגול יבשים ומחוררים [התמונות שתצורפנה בהמשך, יסבירו טוב ממני]

מעבירים את העיגולים למשטח, ובעודם חמימים, מניחים כף מהמילוי
על עיגול אחד, מכסים בעיגול נוסף, ומצמידים בלחיצות
בהיקף, את עיגולי הבצק, זה אל זה.
[הם נצמדים היטב, אין צורך בשום מריחה או "פטנט אחר]

מעבירים למגש משומן מעט ... ומניחים אחד ליד השני.
בסמוך להגשה, מזהיבים אותם במעט שמן משני הצדדים .

עיגולי הבצק בטעם נייטרלי, ניתן למלא בהם מלוי מתוק
ולטבול אחרי הטיגון

בסירופ סוכר.
לצקת מעט סירופ מייפל
דבש חם
סירופ שוקולד וכד' ...

ניתן למלא בבשר טחון+ בצל קצוץ שטוגן ותובל היטב
ולהגיש ליד אן עם רוטב בשרי.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
סופגניות בלוף מבצק בלילה / פרווהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית2/12/2010 12:11

סופגניות בלוף - מבצק בלילה - פרווה
ערב רב של מתכונים

מקור: עצמי

צילום המנה בהגשה
מאחר וסופגניות עם תו תקן, אני לא מכינה,
הלכתי על "כאילו" בצורה שונה לחלוטין בטעם ובדרך ההכנה.

כמו שציינתי המתכון הוא ערבוב של מתכונים שונים,
הבצק דמוי ספוג דומה במירקם ובדרך ההכנה
ל: עטייף / פנקייק / לחוח
ובמילוי מלוח שאהוב אצלנו.
חציל קלוי + גבינת עיזים משובחת.

המצרכים להכנת כ 16 יחידות במחבת פנקייק בעלת 4 שקעים,
כל יחידה עשויה מ 2 עיגולי בצק.
הכמות מותנית בגודל עיגולי הבצק

המצרכים לבלילת הבצק

2 כוסות קמח לבן
3/4 2 כוסות מים + 2 כפות שמן
2 כפות שמנמנות סולת דקה
1.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כפיות סוכר

**** 1.5 כפית מלח
להוסיף לבלילה רק לאחר ערבוב כל המצרכים הר"מ

אופצ' להוספה עשבי תיבול קצוצים דקדק.

ההכנה
מערבבים היטב את כל המצרכים לתערובת חלקה.
משהים לתפיחה של שעה לפחות , מכוסה בעטיף ניילון .

המילוי

כ 2 כוסות מחית חציל קלוי, מסוננת היטב,
מתובלת בשום כתוש.
250 גרם גבינת עיזים חצי קשה מגוררת גס' / חתוכה לקוביות.

לטעמי אין צורך להוסיף מלח, הגבינה ממליחה מספיק
[לטעום ולהחליט לפי טעם אישי]
מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את הגבינה.

הכנת עיגולי הבצק

כדאי להשתמש במחבת טפלון עם פורמולה מתאימה - עדיף במחבת פנקייק בעלת שקעים.

יוצקים מעט מהבלילה [כשתי כפות לכל עיגול] ומטגנים עד שפני העיגול יבשים ומחוררים [התמונות שתצורפנה בהמשך, יסבירו טוב ממני]

מעבירים את העיגולים למשטח, ובעודם חמימים, מניחים כף מהמילוי
על עיגול אחד, מכסים בעיגול נוסף, ומצמידים בלחיצות
בהיקף, את עיגולי הבצק, זה אל זה.
[הם נצמדים היטב, אין צורך בשום מריחה או "פטנט אחר]

מעבירים למגש משומן מעט ... ומניחים אחד ליד השני.
בסמוך להגשה, מזהיבים אותם במעט שמן משני הצדדים .

עיגולי הבצק בטעם נייטרלי, ניתן למלא בהם מלוי מתוק
ולטבול אחרי הטיגון

בסירופ סוכר.
לצקת מעט סירופ מייפל
דבש חם
סירופ שוקולד וכד' ...

ניתן למלא בבשר טחון+ בצל קצוץ שטוגן ותובל היטב
ולהגיש ליד אן עם רוטב בשרי.


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סופגניות בלוף - הכנת העלים - שלב ראשון ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:15
סופגניות בלוף - העלים שכמעט מוכנים ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:17
סופגניות בלוף - העלים חמימים מחכים לתערובת המילוי ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:19
סופגניות בלוף - תערובת המילוי - חציל קלוי וגבינת ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:22
סופגניות בלוף -2 זוגות לפני הידוק ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:24
סופגניות בלוף - מהודקות - עוברות למקרר - לפני ו--- פלפלית  
2/12/2010 12:28



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן