...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

Grenadirmars תפוח"א עם איטריותו--- ש מ נ י 30/11/2010 11:50

Grenadirmars / Granatos Kocka תפוחי אדמה ואיטריות

זה תבשיל בייתי "פושטי" (עממי) ומוכר בכל בית בהונגריה.
אימי ז"ל נהגה להכין אותו הרבה בתקופת ה"צנע" כאשר הבשר לא היה בנמצא או היה יקר מידי .

אצלנו בבית המתכון נקרא Grenadirmars ופירוש השם הזה: מצעד החיילים.
ה-Grenadier היו חיילי חי"ר בצבא הפרוסי וחלק *מאד* נכבד מהשירות שלהם הוקדש לתרגילי סדר ולצעדות.
התבשיל מקורו מהמטבח ההונגרי-אוסטרי של תחילת המאה ה-18.

600 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 בצל בינוני/גדול, קלוף וקצוץ דק
3-4 כפות שמן (במקור שומן )
1/2-1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה
מלח
400 גרם איטריות ביצים מרובעות

במחבת עמוקה לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שמתחיל להזהיב.
להוריד מהאש, להוסיף פפריקה ומלח ולערבב.
להוסיף למחבת את קוביות תפוחי האדמה עם מעט מים ולבשל תוך ערבוב עד לריכוך תפוחי האדמה.
למעוך את תפוחי האדמה במחבת עם מזלג למרקם גרגרי גס (לא פירה).
לבשל בסיר נפרד את האיטריות לפי הוראות הייצרן.
להוסיף את האיטריות למחבת תפוחי האדמה, לטעום ולתקן תיבול, לערבב ולחמם.
להגיש חם.
נהוג לאכול את התבשיל עם מלפפונים כבושים במלח.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי .............. ו--- פלפלית30/11/2010 06:40

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כרמזלי-לביבות תפוחי אדמה עשירותו--- ש מ נ י
30/11/2010 11:42
Grenadirmars תפוח"א עם איטריותו--- ש מ נ י « הודעה נוכחית
30/11/2010 11:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן