...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כרמזלי-לביבות תפוחי אדמה עשירותו--- ש מ נ י 30/11/2010 11:42

כרמזלי- לביבות תפוחי אדמה עשירות - Burgonyas kremzli
סבתא ריטה ז"ל, אמא של שמני

4 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
2 בצלים "יפים" (כך אימי ז"ל היתה אומרת), קלופים וקצוצים דק
מלח ופלפל שחור
אופציה: גבינה צהובה מגוררת (רצוי מאד גבנ"צ ארומטית כגון טל-העמק, קשקבל או פרמזן)
להגשה: שמנת חמוצה מעורבבת עם כף מיונז ועם שפע עירית קצוצה.

במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים/מאדים את הבצל עד צבע חום-זהוב.
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך. מסננים.
בקערה, מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק ומערבבים עם הבצל המטוגן.
כשהתערובת התקררה מעט, מוסיפים שתי ביצים ומערבבים היטב.
אם רוצים להעשיר את הלביבות מוסיפים לעיסה גם 3-4 כפות גבנ"צ מגוררת.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים לעיסה למשך 20 דקות.
במחבת עמוקה מחממים שמן (בגובה 1 וחצי ס"מ) ומטגנים לביבות שקורצים מהעיסה בעזרת ידיים רטובות.
מזהיבים היטב משני הצדדים.
מגישים מיד עם שמנת.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי .............. ו--- פלפלית30/11/2010 06:40

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כרמזלי-לביבות תפוחי אדמה עשירותו--- ש מ נ י « הודעה נוכחית
30/11/2010 11:42
Grenadirmars תפוח"א עם איטריותו--- ש מ נ י
30/11/2010 11:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן