...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק גולאש מדומה עם נטיפי בצקו--- ש מ נ י   16/11/2010 15:17

למרות שהחורף ממאן להגיע, התחשק לנו (לגב' שמני ולי) מרק גולאש הונגרי "אסלי", כמו שכתוב בתורה.
לאחר שהמרק הוכן ואושפז במקרר הודיעה הבת הצעירה והצימחוניסטית שהיא מגיעה לבלות איתנו ערב.
"דרך אגב", היא שאלה, "מה יש לאכול?"
מה עושים? נזכרתי בגרסה למרק גולאש ללא בשר שאימי היתה מרבה להכין בילדותי המאד רחוקה (בשר הבקר לא היה בנמצא ומחירו היה בשמיים).
בבית אימי קראו לגרסה הזו Hamis Gulyás leves (זה כמובן בהונגרית)
בעברית הפירוש הוא מרק גולאש מזויף. אני מעדיף את השם "מדומה", זה נשמע יותר מרוכך.
וכך הכנתי, בהשראתה של אימי ז"ל.

מרק גולאש מדומה
מוגש עם נטיפי בצק

כ-6 מנות נדיבות

1 בצל - גדול, קלוף וקצוץ דק
2 פלפלים ירוקים - מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1 עגבנייה - גדולה בשלה וקלופה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום - קצוצות
1 קילו תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף פפריקה מתוקה - הונגרית
3 כפות אבקת מרק בשר/עוף
2 כפיות זרעוני כרוויה/קימל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
7 כוסות מים
50 גרם חמאה או מרגרינה + 3 כפות שמן
100 גרם קמח
2 ביצים - גדולות
1/2 כף שמן
3-4 כפות מים
1.5 כפיות מלח


אופן ההכנה:
בסיר גדול ממיסים 50 גרם חמאה+3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים/מאדים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים קוביות עגבניה ופלפל ירוק ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהירקות מתרככים (כ- 10 דקות).
מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים. מוסיפים אבקת מרק ומערבבים.
מכניסים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים עד שצבעי התבלינים צובעים את קוביות תפוחי האדמה.
מוסיפים 7 כוסות מים רותחים, ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.
רצוי להכין יום לפני שמתכוונים לאכול, כך הטעמים מתמזגים והמרק משתפר.

לפני ההגשה מכינים את נטיפי הבצק - Nokedli (בהונגרית)
בקערה, שמים את הקמח ולגומה מוסיפים את הביצים, שמן, מים ומלח.
מערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק רך-כמעט נוזלי. אם צריך מוסיפים עוד כפית מים.
מרתיחים את סיר המרק לבעבוע עדין.
מניחים מעל הסיר את המכשיר להכנת הנטיפים - ראו את המכשיר בתמונה השניה בראש המתכון.
מעבירים מנה מהעיסה למיכל שעל המכשיר עם החורים ומזיזים את המיכל הלוך וחזור.
הנטיפים עוברים למרק הרותח. מבשלים כ 6-8 דקות, אחרי שכל כמות הנטיפים הועברה מרק.
מגישים מיד.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- אורית(ה)16/11/2010 07:27

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק גולאש מדומה עם נטיפי בצקו--- ש מ נ י   « הודעה נוכחית
16/11/2010 15:17



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן