...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גולאש עגל עם ירקות שורש וערמונים - עצמיו--- פלפלית   6/8/2010 10:40


כלי הבישול

מחבת רחבה עם מעט שמן
סיר רחב עם מכסה - לבישול

המצרכים

קוביות/פרוסות שריר גדולות של בשר עגל
[השריר של העגל לא גדול, אני מכינה מ 2-3 יח']
2-3 עצמות מֵח.
3 בצלים גדולים פרוסים לסהרונים עבים
כמה שיני שום קלוף
4-5 גזרים פרוסים לגלילים באורך 4-5 ס"מ
2 שורשי פטר', פרוסים לפרוסות "
1 שורש גדול של סלרי - פרוס גס
1/2 צרור כוזברה קצוצה גס
1/2 צרור פטר' קצוצה גס
2 חב' ערמונים [בערך 250 גרם]

קמח לקימוח נתחי הבשר.
תבלינים

1. כף גדושה פפריקה
מלח, [רק לקראת סיום הבישול ובהתאם לצורך]

ההכנה

מזהיבה את הבצל במחבת ולאחר ההזהבה,מוסיפה את שיני השום ל 2-3 דקות ומעבירה לסיר הבישול
בלי השמן .

מאבקת את קוביות/פרוסות הבשר, במעט קמח,
מנערת עודפים, מטגנת עד השחמה במחבת,
רצוי בנגלות, לא יותר מידי נתחים בבת אחת.
[הקימוח של הנתחים גורם להסמכת הרוטב]

לאחר שהשחימו, מניחה על הבצל שבסיר הבישול.
מפזרת בין ומעל את הירקות הפרוסים הירק והתבלינים
יוצקת מים עד גובה תכולת הסיר
מביאה לרתיחה - מנמיכה להבה ומבשלת שעתיים וחצי
עד שנתחי הבשר רכים ונימוחים. [כדאי לבדוק אולי צריך להוסיף עוד זמן בישול.

את הערמונים אני מוסיפה לסיר הבישול, לאחר שעה וחצי של בישול.

*****
* לפעמים אני מוסיפה 6-7 שזיפים יבשים
* לפעמים אני ממירה חלק מנוזלי הבישול - ביין מתוק [מרסלה]









לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי .......... ו--- פלפלית6/8/2010 07:15

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בצקניות - מקור גיסתי + שיפורים שלי.ו--- פלפלית  
6/8/2010 07:46
בצקניות בזמן הבישול ו--- פלפלית  
6/8/2010 07:47
הבצקניות מתקררות לאחר הבישול ו--- פלפלית  
6/8/2010 07:49
ברוקולי [ברוקומיני] בטמפורה ו--- פלפלית  
6/8/2010 08:13
גולאש עגל עם ירקות שורש וערמונים - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
6/8/2010 10:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן