...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בצק שמרים מומלץ ו--- פלפלית   27/6/2010 10:56

הכנתי את הבצק הנפלא הזה, עם שינויים קלים
וממנו הכנתי את לחמניות הבצל הנפלאות
השנויים עם כוכביות בסוגריים
תמונה של המוצר המוגמר מצורפת - פלפלית

מתכון הבצק של נחמה גפני ז"ל,
באדיבות שף-קונדיטור אורי שפט, "לחמים"

מתכון זה מנפק 4 עוגות: אם אין לכם עניין בכמות כה גדולה חלקו את המתכון ל-2 או ל-4, אך קחו בחשבון שניתן להקפיא את שיישאר.

זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. הבצק קל להכנה, נוח לעבודה וטעים להפליא. שימו לב לכך שהמתכון אבקת אפייה, מה שאינו נפוץ כלל בעוגות שמרים.

המרכיבים (ל-4 גלילות שמרים מוארכות):

לבצק:

625 גרם (41/2 כוסות) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם (1 שקיק) שמרים טריים מגורענים מסוג "שמרית"
200 גרם חמאה רכה - {*** 1 כוס שמן קנולה]
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה - [** 200 מ"ל שמנת לבישול 15%]
1 ביצה L
2 חלמונים (מביצה L)

{*** הוספתי שליש כוס סוכר]
{*** הוספתי1 כפית גדושה מלח]

למלית:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
1/2 כוס רום כהה (משקה, לא תמצית) או קלבדוס או ברנדי או ליקר תפוזים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
270 גרם (41/4 כוסות לא מהודקות) פרג טחון טרי
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
חופן (50 גרם) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס

בנוסף:

קמח לקימוח משטח עבודה
לשימון: חמאה מומסת/רכה

לזיגוג:

1 חלמון
1 כף חלב
לעיטור: חצי חופן גרגרי פרג שלמים
עזרים: מיקסר, ארבע תבניות אינגליש, מערוך, מברשת

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, אבקת אפיה, סוכר ושמרים. מערבבים בעזרת כף.

2. מוסיפים חמאה רכה, שמנת חמוצה, ביצה וחלמונים. לשים עד לקבלת בצק חלק, במשך 5 דקות לפחות. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה במשך שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

3. להכנת המלית: מניחים בסיר קטן סוכר, רום ושמנת. מבשלים על אש

בינונית-גבוהה עד להִטמעות הסוכר, כ-2-3 דקות. מוסיפים פרג ומערבבים במשך 2 דקות, עד שהמלית מסמיכה. מסירים מן האש ומוסיפים גרידת קליפת תפוז ואגוזי פקאן. מצננים היטב.

4. להרכבה: כשהבצק סיים לתפוח מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, מוציאים ממנו אוויר ומחלקים ל- 4 חלקים שווים. מרדדים כל פיסה למלבן, אך לא דק מדי משום שהבצק יקרע. במרכז כל מלבן מניחים 1/4 מכמות המלית, סוגרים את הקצוות, מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אינגליש משומנת בחמאה רכה/מומסת. מניחים להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים.

5. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). מערבבים חלמון וחלב, מושחים את הרולדות מצדן העליון וזורים גרגרי פרג שלמים לעיטור. כשהתנור חם מכניסים את התבניות ואופים במשך 30 דקות. מוציאים, מצננים כחצי שעה-שעה ומגישים.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון.....ו--- אורית(ה)27/6/2010 06:29

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
חזה עוף ברוטב בוטנים ומנגוו--- מָרילין  
27/6/2010 08:23
מרק בטטהו--- אהש
27/6/2010 09:32
בצק שמרים מומלץ ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
27/6/2010 10:56
עוגת קקאו עסיסית - ב. סיידא - העלתה אהשו--- פלפלית
27/6/2010 14:01
לחמניות בצל [פלעצלאך] ו--- פלפלית  
27/6/2010 15:03
לחמניות בצל [פלעצלאך] - תחילת האפיהו--- פלפלית  
27/6/2010 15:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן