...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גולש הונגרי / מסעדת בודפסטו--- -מרילין 19/10/2008 18:58

מתים על גולש הונגרי? הנה מתכון שיעזור לכם לשחזר את הטעם האותנטי.


מרכיבים
2 קילו בשר בקר מספר 5
3 בצלים בינוניים,
6-10 שיני שום לפי העדפה,
1/3 כוס שמן צמחי,
1/2 פלפל ירוק,
2 כפות פפריקה מתוקה רצוי בהירה ולא מרוקאית עם שמן.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
* בלי עגבניות
* בלי רסק עגבניות
* ובלי עצות של מעדיפי עגבניות!
כפית קימל טחון,
כוס וחצי מרק עוף או מים פושרים (לא קר עד חמים)
עם כפית שטוחה מרק עוף בתוך המים,
3/4 כפית מלח בישול גס או שלחני
2 עלי דפנה.

בשר מומלץ: קפוא מהסופר כתף - מס' 5


אופן ההכנה
מפשירים את הבשר לאט בתוך המקרר (במשך לילה שלם) או במים רגילים כשעה +,

שוטפים היטב לאחר שהפשיר ומנקים את מעט רצועות הגידים אם יש.
חותכים את הבשר לקוביות של 2-3 ס''מ רצוי בגדלים שווים.

שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה,
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ולא זהוב ,
מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת
כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות הבשר וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך כדקה עד שתי דקות.

בשלב זה בוזקים את הפפריקה עוף הבשר מערבב מהר מאוד שלא יחרב בתחתית,ומיד מוספים את המים או מרק עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק כלום לתחתית הסיר .
מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן את חצי הפלפל הירוק,

נתן להוסיף כמה פרוסות מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר מחריפות יתר.

מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה, ומוסיפים את עלי הדפנה.

דואגים שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים כ-1 ס''מ גובה מים מעליהם,
מבשלים באש נמוכה בינונית כשעתיים,

מסירים את המכסה,דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר ומבשלים עוד כ-20 דק'

עם מכסה פתוח עד לצמצום הנוזלים ל כ-2/3 מגובה הבשר תוך שמירה וערבוב שלא ידביק לתחתית.

הערות
סיר עם תחתית עבה מומלץ במיוחד - רצוי נירוסטה ולא אלומניום


מקור מדוייק:
http://www.2eat.co.il/show_recipe.aspx?recipe=401




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ..................ו--- פלפלית19/10/2008 07:55

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת סולת ותמרים בסירופו--- זברה
19/10/2008 08:06
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
19/10/2008 08:22
כרובית ברוטב טחינה -עזרא משען -ו--- שומית
19/10/2008 09:00
בשר בקר עם פירות יבשים, מוגש עם קוסקוסו--- זברה
19/10/2008 09:08
מאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
19/10/2008 10:31
גולש עם בצקניות / זיו טרנר ו--- פלפלית
19/10/2008 13:13
בצקניות - חנה שאולובו--- פלפלית
19/10/2008 13:16
בצקניות - הבלוג של maslanski ו--- פלפלית
19/10/2008 13:20
בצקניות - נוקדלי - אהרוני וגברי ו--- פלפלית
19/10/2008 13:30
בצקניות הלושקי (בצקניות תפוחי אדמה)ו--- פלפלית
19/10/2008 13:37
גולש הונגרי / מסעדת בודפסטו--- -מרילין « הודעה נוכחית
19/10/2008 18:58
עוגת שוקולד מעולה ו--- אורית(ה)
19/10/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן